Akupunktuur.
Päris hea alaseljavalude puhul. Annab väikese, kuid olulise efekti ja on pikaajaliselt kulutõhus (hea hinna ja tulemuse suhe). Eeldab nelja kuni kuut seanssi.

Aleksander-tehnika. Ravitsejad ise kiidavad, kuid tõendid mõju kohta on naeruväärsed. Soovitatakse 24 seanssi.

Osteopaatia ja kiropraktika. Hoiatatakse, et ülaseljavalude puhul võib osteopaadi ja kiropraktiku tegevus selja kallal tuua kaasa raskeid, koguni eluohtlikke tagajärgi.

Kuid alaseljavalude puhul peetakse kasutamist tõhusaks ja soovitatakse kasutada, kui seljavalu pole kestnud kauem kui 6 nädalat. Komplementaarteraapiatest on need kaks alaseljavalude puhul väga populaarsed.

Võimalik, et mõnel juhul võivad asendada ravimeid või kirurgilist sekkumist, kui rakendatakse koos võimlemis- ja liikumisprogrammiga. Soovitatakse kahte kuni kuut seanssi.

Pilates. On leitud, et Pilates tugevdab lihaseid selgroo ümber ja võib anda mõningast efekti. Samas on ka väga kriitilisi seisukohti, eriti hoiatatakse ebaefektiivsuse eest vale teostustehnika puhul.

Pole “värskete” seljavalude puhul esimeseks valikuks, kuid aitab leevendada kroonilise seljavalu vaevusi. Pilatest ja joogat peavad küsitletud enim rahuldustpakkuvateks.

Toidulisandid. Nimetatakse bromelaini (saadakse näiteks ananassist) ja glükoosamiinsulfaati. Esimest soovitatakse valu ja põletikku vaigistama, teist samal eesmärgil artriidi puhul.

Esimene piirab bradükiniini (mis põhjustab valu ja veresoonte seina suuremat läbilaskvust) vabastamist kahjustunud kudedest ning vähendab prostaglandiinide taset ja sellega põletikulist reaktsiooni.

Teine vähendab kulumisprotsesse ja sellega ka valu. Kuid hoiatatakse, et ainult neist kindlasti ei piisa.

Homöopaatia ja “tervendamine usu läbi”. Neid kaht peeti kõige ebatõhusamaks.

Shiatsu massaaž. Väidetavalt aitab oluliselt valu vähendada ja meeleolu tõsta. Soovitatakse nelja seanssi.

Jooga. Üldiselt pole jooga seljavalude puhul tõhusaks osutunud — pigem isegi vastupidi, kuid mõned on abi saanud. Eriti hoiatatakse isehakanud õpetajate eest, kes teevad asja pigem hullemaks.

Kui, siis soovitatakse kasutada n.ö õrnemaid jooga meetodeid koos võimlemisega.

Sirge seljaga istumine. Pikaajaline istumine teeb seljale üldse karuteene, sirge seljaga ja täisnurga all sealhulgas. Soovitatakse kasutada sadultoole või proovida istuda vastaval pallil.

Kõva madrats. Seda on küll pikka aega soovitatud seljavalude vastu, kuid nüüd on ka see väide kahtluse alla seatud. Kroonilise seljavalu puhul soovitatakse valida siiski keskmise tugevusega madrats, sest need ei avalda nii suurt survet õlgadele ja puusadele ning inimene magab loomulikumalt.