Mitu põhjust, miks süüa rabarberit

 (3)
Mitu põhjust, miks süüa rabarberit
Foto: Panthermedia/Scanpix

Rabarber on energiavaene vili sisaldades minimaalselt süsivesikuid ning selles puudub rasv ja valgud. Rabarberi varred sisaldavad rohkesti kaaliumi, mõõdukalt fosforit, kaltsiumi ja rauda ning leidub ka B-rühma vitamiine, vähesel määral C-vitamiini ja karotiini. Samuti leidub temas rohkelt kiudaineid. Toome välja veel mõned rabarberi kasulikud omadused.

Esiteks, rabarber on meeldiv vaheldus kevadisel toidulaual ja teiseks, tal on ka raviomadused.

Värske rabarber:

  • soodustab seedimist
  • puhastab organismi talvistest jääkainetest
  • ergutab maotegevust, sapiteid ja peensoolt
  • tõstab söögiisu
  • on kasulik kehvveresuse, tuberkoloosi ja nahahaiguste puhul
  • puhastab verd ja alandab kolesterooli
  • parandab seedimist ja söögiisu, aitab ravida kõhukinnisust
  • puhastab maksa toksiinidest
  • leevendab menopausi (kliimaks) sümptomeid
  • vähivastane toime, takistab vähi arendut, lõhub vähirakke ja osaleb nende resorptsioonis (imendumises)
  • tugevdab immuunsüsteemi
  • suurendab mõtlemisteravust ja töövõimekust
  • leevendab psoriaasi ja furunkuloosi
  • aitab ravida nakkushaigusi, mis kulgevad kõrge palavikuga
  • leevendab gastriiti ja kroonilist koliiti

Loe veel rabarberi omaduste kohta Koduhaldja blogist.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare