Abiellusime noorena, olime mõlemad 20-aastased. Tundub, et noorel naisel jäid sarved maha jooksmata, sest ta jõi ja pidutses ikka väga palju — lausa mitu korda nädalas. Meil sündis üsna kiirelt ka laps ja isegi see ei mõjunud. Raseduse ajal ta küll ei joonud, kuid peale seda läks jälle edasi. Lapsega ta sel ajal muidugi tegeleda ei saanud — siis ta magas päevad läbi ja muul ajal oli ta väsinud titekisast ning pea valutas… Paari aasta pärast jäi ta teist korda rasedaks. Olin väga mures, sest teadsin, et ta ei muutu ja teise lapse kasvatamisega läheb samamoodi. Mingil põhjusel käis tal aga mingi klõps ja alates sellest ajast lõpetas sellise joomise ära. Nüüd on nagu äravahetatud, õpib magistrantuuris, on super ema ja armastav abikaasa. Mul ei ole siiamaani õrna aimugi, mis juhtus, et ta põhimõtteliselt üleöö muutus.

Naine aga kirjeldab Perekooli foorumis, miks ta on vähem jooma hakanud:

Mina tarbisin ka alkoholi. Ma ei teinud seda üle mõistuse aga minevikku jäänud peod olid mõneti väga metsikud ja järgnenud päevad võiks mälust kustutada, sest midagi ilusat pohmakas polnud. Jõudsin lõpuks elus selleni kus mõistsin, et mu keha pole prügikast. Milleks ma peaksin end mürgitama selliselt ja veel oma raha eest?

Küsimus Naisteka lugejatele — Kas oled ennast ka avastanud olukorrast, kus tundsid, et tahaks alkoholist väikest pausi võtta? Tüdinesid õhtutest, peale mida pidi piinlikke mälestusi toimunust linna pealt kokku korjama? Rajud peod, kus tants käis laua peal, ammendasid ennast? Avastasid, et veiniklaas pole ainuke vahend, millega nädalavahetusel nõmedat ülemust unustada? Tundsid, et igaõhtune tipsutamine sööb liigselt energiat? Kui oled üks neist, siis tahaksime väga kuulda sinu lugu!
Kui sinu elus on olnud perioode (või on nii praegugi), mil oled vähem alkoholi tarbinud, siis kirjuta meile miks ja kuidas Sa selle otsuseni jõudsid? Kui kerge või raske see oli? Kas kogesid ka mingeid positiivseid muutuseid elus? Kuidas teised Sinu otsusesse suhtusid ja kas tundsid ümbritsevatelt toetust? Saada meile oma lugu naistekas@delfi.ee märksõnaga ALKOHOL.

Loo saatjate vahel loosime välja SPA Disain paketi, mis kehtib nii Tallinn Viimsi SPA-s kui ka Grand Rose SPA hotellis. Pakett on kahele ja väärtuses 150 eurot. Täpsemalt saad lugeda siit. Auhinna loosime välja koostöös Tervise Arengu Instituudiga 2. novembril. Teavitust rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi raames.