Johns Hopkinsi meditsiinikeskuse teadlased katsetasid uut, huvitavat ja minimaalse verekaotusega tehtavat operatsiooni. Meie kehas on olemas “näljahormooniks” kutsutav aine — greliin, mida toodetakse valdavalt maos. Kõik katsed selle hormooni tootmist või mõju vähendada teiste hormoonide või muude ainetega pole kuigi häid tulemusi toonud. Teadlased lahendasid selle küsimuse aga omamoodi.

Katsealustel sigadel “keevitati” lihtsalt suur verd makku toov arter kinni. Ja kui miski asi enam verd ei saa, siis ei jätka ta kindlasti tegutsemist samamoodi kui enne. Sigade magu hakkas näljahormooni tootma oluliselt vähem. Isegi niipalju vähem, et tulemusi sai võrrelda maovähenduslõikuse tulemustega.

Mõõtmistulemused näitavad, et greliini ehk näljahormooni oli uue meetodiga ravitud sigadel veres ligi 60% vähem. Kuigi isu on seotud nii vaimu kui kehaga ja greliini hulk veres võib olulisel määral kõikuda terve päeva jooksul sõltuvalt paljudest asjaoludest, pole sellise operatsiooni tulemusel ka ajul mao üle enam nii suurt võimu. Vaatamata aju käsule ei saa magu enam nii palju greliini toota kui varem.