1. Vaagnapiirkonna verejooks

Üks ebaharilik seljavalu põhjus võib olla vaagnaluu piirkonnas tekkinud verejooks. Loomulikult ei ole see väga tõenäoline ilma tõsise traumata. Küll aga juhul kui satud õnnetusse, pärast mida tunned valu alaseljas, siis peaksid kindlasti pöörduma arsti juurde.

2. Aordianeurüsm

Ka kõhupiirkonda tekkivad häired võivad tekitada tõsiseid seljavalusid. Tavaliselt on selline valu sügaval kõhus, mis kiirgub selga ja võib meenutada koolikuid. Kuna tegemist on tõsise haigusliku seisundiga, tuleks kindlasti pöörduda arsti juurde.

3. Vöötohatis

Vöötohatis on oma loomult nahas leiduvate närvilõpmete põletik. Millegipärast seostatakse seda haigust vanade inimestega, kuid tegelikult pakub ta peavalu ka noortele. Seljavalud võivad hakata ka enne seda, kui lööve tekkida jõuab. 

4. Kopsupõletik

Kõik me teame, et kopsupõletik on kopsude haigus. Vähesed teavad aga, et see võib viia tõelise seljavaluni - täpsemalt valuni selja keskosas. Kui tekib tunne, et just kui oleksid teinud oma seljalihastele liiga ning sul on ka köha ja palavik, siis pöördu kiiremas korras arstile!

5. Endometrioos

Endometrioos on haigus, mille käes kannatavad ainult naised. Paljud naistest aga ei arva, et see haigus on see, mis tekitab neile talumatut alaseljavalu. 

6. Neerukivid

Neerukivid võivad põhjustada, mida nad sageli ka teevad, väga tugevat seljavalu. See valu võib sageli edasi kiirguda ka ühte jalga. Muretseda tasub, kui tunned teravat valu seljapiirkonnas, mis jääb täpselt roiete alla.

Allikas: Lifespan