Miks? Esiteks, kohv mõjub väga tugevalt sinu seedesüsteemile pannes selle hapet tootma ja kui sa pole juba midagi söönud, võib hape su sisemust kahjustada ning põhjustada seedehäireid või kõrvetisi. See kõik kehtib ka kofeiinivaba kohvi puhul.

Riske on teisigi: tühja kõhuga kohvi joomine võib tekitada külmavärinaid ja põhjustada ka näiteks tujukõikumisi, keskendumisraskusi, tõsta ärevustunnet või muuta sind närvilisemaks.

Mis veel, hommikul esimese asjana kohvi joomine saboteerib su ööpäevaringset rütmi. Mida see tähendab? Su sisemine kell vabastab ärgates hormooni nimega kortisool, mis muudab sind ärksaks ja täidab energiaga. Vastupidiselt üldisele arvamusele on teadlased leidnud, et kohvi joomine hoopis langetab kortisooli taset. Teiste sõnadega, joodud kohv omab soovitule hoopis vastupidist efekti ja muudab sind uimasemaks.

Eks paljud inimesed on terve elu hommikuti esimese asjana kohvi joonud ja midagi pole juhtunud. Kui see kehtib ka sinu puhul, siis meie sind ei takista ja joo aga edasi. Kõigil teistel, soovitame aga juua kohvi koos tervisliku hommikusöögiga või vähemalt näksida midagi enne kohvi joomist.

Allikas: INSIDER