Elujõu kasvuks, tervenemiseks ja kontakti loomiseks iseendaga, on eelkõige vaja luua side siinilmas kõige tõelisema tõelisusega- loodusega. Piisav kontakt loodusega annab elumuutusteks vajaliku algenergia. Sellest algab kõik. Kui inimene suudab üksi looduses liikudes tunda rahu, kohalolu ja tasakaalu, on tal üle poole teest iseendani, rõõmuseisundini ja oma südameni juba käidud. Et seda tunnet võimendada, kinnistada ja energiataset suurendada, on tark viibida looduses võimalikult tihti.

Kui sul on väga hea kontakt televiisori, arvuti ja telefoniga, siis puudub sul tõenäoliselt piisav kontakt iseendaga. Kui sa oled näiteks mõne telesarja fänn, mõtled sellest tihti ja räägid sellest kirglikult, annad sa enda energia ära tehislikule reaalsusele. Sarjast tagasisaadav elamus pakub loomulikult leevendust, mõtted liiguvad argimuredelt eemale ja tekib rohkem ruumi rõõmule. Kuid telesarja vaatamisest tekkivad tunded pole tõelised.

Teleka vaatamisest ei saa inimene enda arenguks, oma südamele vajalikke kogemusi. Läbi meedia tarbimise on raske õppida hingele vajalikke õppetükke. Kui su eesmärk on püsida liikumises ning arengus, et saada paremaks, suutlikumaks ja vabamaks endaks, oleks mõistlik püüda elumustreid muuta. Energiavahetus oma tehiskaaslase, infotehnoloogiaga ei loo sulle vajalikku elujõudu. Nagu sõna “infotehnoloogia” ise ennast kirjeldab, on see kanal info vahendamiseks. Algselt polnud see mõeldud tunnete fabritseerimiseks. Nüüdseks võib paraku iga väiksemgi levitatud infokild tekitada massides ja ühisteadvuses emotsionaalseid reaktsioone.

Paljud inimesed elavad selgelt juba rohkem tehisreaalsuse sisemuses tehislikku elu, tundes tehislikke, sünteetilisi tundeid. Võiks ju lausa öelda, et telekas ja arvuti on osad inimesed alla neelanud. Harv pole juhus, et inimesel pole aega suhelda või loodusesse minna, kuna telekast on nii palju algamas. Ka selline lugu pole kahjuks enam ammu väljamõeldis, et lapselapsed lähevad vanaemale külla, aga teda ei tohi tunni aja pärast enam segada, sest tal algab tähtis sari või saade. Terve mõistuse seisukohast, südametasandilt vaadatuna, ei saa eriti midagi kurvemat ollagi.

Filmides kogetavad tunded erinevad tavareaalsusest sedavõrd, et inimene, kes on liigselt tehislike, meediast saadavate emotsioonide meelevallas, ei pruugi enam tavaelus adekvaatselt hakkama saada. Filmides keeratakse kogu ilu, rõõm, kurbus ja inimvõimed sedavõrd üle vindi, et pärast linateose vaatamist võib tavareaalsus tunduda üsna mannetu, hämar ning kõle paik, milles ei tahagi oma taju ja tähelepanuga eriti pikalt viibida.

Vahel võib tunduda, et meediasse sukeldumine teeb vabaks, vabaks muredest. Kuid, kas teleka taga istumine ongi see, mida sa elult tõeliselt tahaksid? Kas päris vabana kui poleks mingeid piiranguid, valiksid sa samuti teleka või arvuti?

Rohkem juurte poole, loodusesse tagasi pöördumine, võib olla lahendus, mis aitab lihtsusest taas rõõmu leida. Ja peagi võid avastada, et “lihtsuses” peitub määratult rohkem kui filmist iial näha võib.

Kuid endiselt on teleka vaatmine ja meedia tarbimine teatud ajal, näiteks puhkehetkedel väga hea viis ennast välismaailmast väljalülitamiseks. Läbi kvaliteetfilmide saab kogeda kõrgeid hingelisi, meelelisi ja kunstilisi elamusi. Läbi meedia vahendatud hea huumori on võimalik tunda rõõmu, mis võib pikaks ajaks ülendatud meeleolu luua.

Kõik kogemused, suunad ja valikud on mõistetavad, kuni asjad on tasakaalus. Tasakaal on kõikides eluvaldkondades toimetamisel oluline liitlane. Selleks, et elada elusat, uut energiat loovat elu, on vajalik luua endale piisavalt ehedaid kogemusi. Elusad elukogemused on näiteks looduses matkamine, puu otsa ronimine, teiste inimestega südametasandil suhtlemine, tantsimine, laulmine, teatris käimine, elusa muusika kuulamine, armastuse jagamine, saunas käimine, ujumine jne.

Tõeliselt sügava sisemise rahuni jõudmiseks on vaja välises maailmas kogeda teatavaid kogemusi. Näiteks saavutada enda, oma südame jaoks midagi tähtsat, läbi minna oma peamistest hirmudest ja piirangutest. Lisaks on vajalik, et inimene oleks rahul enda eneseteostusega. Enne ei pruugi rahuseisund olla püsiv või piisavalt sügav. Elusad kogemused arendavad inimest, täidavad ta energiaga ja panevad liikuma.

Erinevate eluvaldkondadega seotud õppetükkide õppimiseks ei piisa alati ainult sisemaailmas muutuste tegemisest ja sisemistest taipamistest. Kuni sa ei ela täiel rinnal ka välises maailmas, oled sa teoreetik. Pärast hirmude ja piirangute transformeerimist endas, on mõistlik kohtuda hirmu tekitanud eluhetkedega välises maailmas. Läbi selle saad selge peegelduse ja tagasiside, kas muutused on soovitud määral toimunud.

Sirgelt ja otsustavalt oma südame teel käima hakkamine, enda jaoks peamise, esmase, kõige tähtsamaga tegelema asumine ja teel olevate takistuste ületamine annab sulle järk järgult rohkem jõudu. Püsimine teel Oma südame tõeliste soovide poole, annab sulle üha suuremat väge. Peamine eeldus kursil püsimiseks on, et tegu oleks sinu enda südame soovidega, mitte kellegi teise omadega.

Osates püsida südames, suudad sa endale läbi kasvava väe järjest suurema kergusega manifesteerida sellist reaalsust, mida oled alati soovinud. Tuua oma ellu just selliseid inimesi, nagu ihaldad, luua selliseid imesid, mida su süda soovib. Sinus tekib võime muuta oma elu tõeliselt maagiliseks.

Rohkem sarnaseid teemasid leiad Taavi blogist http://rahuleidjad.wordpress.com/. Head lugemist!