Esimest korda tundis naine valu kõhus eelmise aasta novembris. Talle tehti proovid ja kuna tema kehast tuvastati hormoone, mida tavaliselt seostatakse rasedusega, saadeti ta kõigepealt naistearsti juurde.

Demi ja tema lähedaste õuduseks leidsid arstid varsti, et paraku eritas neid hormoone hoopis hiiglaslik 12-sentimeetrise läbimõõduga kasvaja naise kõhus, diagnoosiks sai naine emaka adenokartsinoomi, mille siirded olid juba levinud üle terve keha. Demile ei antud enam mingit paranemislootust ja kõigest kolme nädala pärast naine elavate seast ka lahkus.

Emaka adenokartsinoom näebki esmasel uurimisel välja nagu molaarne rasedus ehk heidikrasedus ehk kasvaja emaka sees limaskestal. Seepärast võib seda vähitüüpi alguses raseduseks pidada. Ka molaarne rasedus ise saab pahalaomuliseks kasvajaks areneda, aga tavaliselt avastatakse see enne seda ja haigus on täielikult ravitav. Ka juba pahaloomulist emakakeha vähki saab ravida, kui see avastatakse õigel ajal.

Demit jäid leinama tema vanemad ja peigmees. "Me tunneme, et meid on röövitud," ütles Demi peigmees Mitch Gregory. "Aga te ei usu, kui julge Demi oli. Nüüd on ta meie kõikide inspiratsioon."

Allikas: Woman's Day