Mida annab partnerjooga paarisuhtele?

Kui kaks inimest, kes on suhtes, harrastavad patnerjoogat, annab see täiesti uue sügavuse usaldusele, suhtlemisele ja teineteise mõistmisele. Meie lähenemisviis joogale peegeldab tihti seda, kuidas me käitume igapäevaelus. Kui me suudame jälgida suhtlust partneriga ausalt ja näeme, kuidas elu ja partner meie emotsioone (hirm, viha, rõõm jne) laevad, ütleb see väga palju meie hetke suhte kohta ja osutab, mille kallal oleks vaja töötada. Joogapraktika mängulisus meenutab meile samal ajal rõõmu ja ilu, mida annab teineteisega jagamine ning võib meid veelgi lähendada.

Põhilised aspektid, millele Anna ja Jürgen partnerjoogas tähelepanu pööravad:

- Usaldus. See on treeningu põhielement. Ohutuse tagamiseks tuleb harjutuspartnerit usaldada. Partner peab kuulama ja samal ajal piire austama, julgustama väljakutseid vastu võtma ja aitama vastu astuda hirmudele.

- Suhtlus. Suuline ja mittesuuline vestlus. Kuulame ja mõistame, mida on partneril öelda ning samuti mõistame, mida on öelda meie kehal.

- Sõprus. Kogemuste jagamine on jõuline viis sõpruse loomiseks ja aitab avada südameid teistele.

Peab partneriks olema elukaaslane või sobib selleks ka hea sõber või sõbranna?

Partnerjooga on loodud kahele inimesele. Selleks ei pea olema elukaaslane või hea sõber. Kui avame end treeningul võõrale inimesele, võib see olla ideaalne viis astuda välja mugavustsoonist, olla haavatav võõraste jaoks ja aktsepteerida kõiki elusolendeid.

Kui kaua olete tegelenud joogaga ja mis tõid teid üldse joogamaailma?

Me alustasime teed joogarajal samal ajal, aastal 2002, aga mitte koos. Me mõlemad otsisime sel ajal seda miskit oma elus, mis annaks elule sügavama tähenduse ning aitaks end leida ja oma eksistentsiga sügavamat ühendust luua. 2004. aastal tundsime tungi jagada kogetut teiste inimestega ja veel sügavamalt praktiseerida. Otsustasime osaleda oma esimesel joogaõpetajate kursusel Indias, kus me ka tutvusime. Sellest hetkest alates oleme elanud ja õpetanud kui elupartnerid ning teinud kõiki koolitusi koos.

28.-29. juulini peetakse Haapsalus taas Joogafestivali, kus seekord tulevad partnerjoogast rääkima Anna Wan ja Jürgen Hergenröder.