Kuula ema sõna

Kuula oma ema ja vanaema aegumatuid soovitusi ja söö kõht enne välja minemist korralikult täis! Kui lähed üritusele, kus ka süüa pakutakse, siis söö seal ning haara alles siis veinipokaali järele.

Ära sega erinevaid alkohole

Kõige klassikalisem kiiresti purju jäämise ja uimasuse põhjustaja on erinevate alkoholide segamine. Piirdu üht liiki joogiga, olgu selleks siis viinakokteilid, rummikokteilid, vein, siider vms.

Ära alusta kihisevaga

Kui plaanid ka pisut kangemat kraami tarbida, siis kohe kindlasti pole tark sinna alla paar pokaalitäit šampust kallata või siidriklaase tühjendada. Kui lisad kihinale ja mullidele kõhus midagi kanget siis… tead isegi, mis juhtuda võib.

Söö õigesti

Haara erinevate rasvaste snäkkide järele. Kartulikrõpsud, soolakõrsikud jms on kindlasti abiks. Loomulikult võid saada abi ka alkoholi suurest vaenlasest piimast. Piimatooted katavad mao limaskesta justkui alkoholi eest kaitsva kestaga, mis takistab alkoholi imendumist verre. Kui tunned, et hakkad pisut vinti jääma, siis söö tükike saia — see toimib justkui käsnana ja imeb liigse alkoholi endasse.

Joo ka muid jooke

See, et peol pakutakse alkoholi, ei tähenda, et peaksid vaid alkoholi jooma — joo vahepeal vett, mahla või karastusjooke. Klaasitäis vett iga alkohoolse kokteili vahel on hea mõte.

Ära tunne survet

Ülejäänud seltskond võib ju kiiremini juua, kuid see ei tähenda, et ka sina peaksid tempot tõstma — joo nii kiiresti või aeglaselt nagu ise soovid ja ära tunne vajadust viisakusest üha uute kokteilidega nõustuda.

Tantsi!

Kui üritus vähegi lubab, siis tantsi vahepeal hoogsalt — see aitab pead selgemaks saada. Kui tantsu ajal janu tekib, siis joo vett, mitte alkoholi — januga kipume rohkem jooma ja parem oleks, kui see oleks siis mittealkohoolne jook.

Jaga
Kommentaarid