“Naised peaksid vahetama raseerijat iga paari kasutuskorra järel, sest see on juba niigi pikka aega bakteritele suurepäraseks kasvukohaks olnud,” väidab dermatoloog Whitney Bowe. “Kui märkad, et raseerimistera hakkab roostetama või muutub tuhmiks, lõikab liiga sageli nahka sisse, on kindlasti aeg uus osta.”

See, kui kaua sa ühte raseerijat kasutama peaks, sõltub tegelikult ka sellest, kus sa seda hoiad. Näiteks, kui jätad ta märga kohta, on see palju kergemini bakteritele ligipääsetav ja ka roostetab kiiremini.

“Kasutades oma raseerijat liiga kaua, on tõenäosus, et bakterid kanduvalt sealt ka su nahale ja põhjustavad punetavaid punnikesi, kust kaudu saavad bakterid ka sinu organismi siseneda ja põletiku tekitada,” hoiatab dr Bowe. Seetõttu soovitab ta hoida raseerijat kuivas ja puhtas kohas ning pärast igat kasutuskorda seda ka korralikult loputada.

Üks asi, mida sa oma raseerijaga kohe kindlasti teha ei tohiks, on seda teistega jagada. Need pisikesed punnikesed, mida just mainisime, on suurepärased kohad, mille kaudu võivad kanduda edasi mõned sugulisel teel levivad haigused nagu herpes või HPV.

Allikas: Women’s Health