Kaitse nahka plaastri või sidemega


Alati peaks kodusest apteegist võtta olema erineva suurusega plaastreid ja sidemeid. Plaastritest võiks soovitada Hansaplast Med tooteid, sest need sisaldavad baktereid hävitavaid hõbedaioone. Neid plaastreid kasutades võib kindel olla, et bakterid ei saa kogemata haava sattudes seal põletikku tekitada.


Haavade puhastamine


Et august on soodne aeg põletikuliste ja mädaste protsesside tekkeks, peaks igas koduapteegis leiduma desinfitseerivaid vahendeid. Vigastatud koha puhastamiseks sobib hästi nt ASEPT lahus või mugavama variandina ASEPT sprei. Kindlasti tuleks enne haava kallal toimetama asumist pesta käed, siis puhastada ASEPTiga niisutatud tampooni abil haava või vigastust ümbritsev nahk ning siis loputada nahapinda ASEPTiga. Nimetatud lahust võib kasutada ka suu loputamiseks. Selleks võtta 1 osa ASEPTi ja 3 osa vett. Hästi sobib ASEPT ka putukahammustuste korral.

Lisaks sellele võiks augustikuises koduapteegis olla üks haavageel, nt Curiosin geel, mis lisaks desinfitseerivatele omadustele vähendab valu ja põletikku ning aitab kahjustatud kohal kiiremini taastuda. Geel on lõhnatu ja värvitu ning ei määri nahka ega riideid. Enne kasutamist tuleb haav puhastada vee või füsioloogilise lahusega ja pärast veritsuse lakkamist kanda geel õhukese kihina haava pinnale.

Seedehäired

August on teada ka kui marjade ning puu-ja köögiviljade valmimise aeg. Võib juhtuda, et nende liigne söömine põhjustab seedehäireid. Seepärast võiks alati käepärast olla kõhulahtisuse vastane ravim, nt Lopedium kapslid 2 mg. Neid võib kohe ravi algul korraga 2 kapslit võtta, hiljem iga väljaheite järel 1 kapsel, kuid üle 6 kapsli ööpäevas manustada ei tohiks.

Seedehäirete korral aitab hästi ka piimhappebakteritel põhinev LactoSeven. Kui ees on pikem reis, võiks neid tablette võtma hakata juba enne sõitu. See aitab vältida võimalikke ebameeldivusi, mis tavaliselt reisil seoses toitumismuutuste ja ärevusega tekivad. LactoSeven leevendab ka antibiootikumikuurist või suvistest grillipidudest põhjustatud seedehäireid, aitab kergendada allergiast või kroonilisest põiepõletikust tingitud vaevusi.

Kui on probleeme mao-ja kaksteistsõrmiksoolehaavanditega või tunnete mõnikord kõhus kõrvetavat valu, peaks käepärast olema maohapet neutraliseeriv ravim. Selleks sobivad hästi nt Rennie närimistabletid. Neid tuleb manustada kas 1 tund pärast sööki või vahetult enne uinumist, ägeda kõrvetustunde korral võib tableti võtta ka valu ajal.

Tursunud jalad

Paljudel takistavad suverõõmude nautimist kiiresti väsivad, valutavad ja õhtuks tursuvad jalad. Selle mure puhul aitavad veenilaiendite vastased ravimid, nt Hirudoid geel või Hirodoid kreem, samuti Venoruton geel ja Venoruton forte tabletid. Tõhusama tulemuse saavutamiseks peaks korraga kasutama nii sees- kui välispidist ravimit.

Kuna sügisõhtud on külmad, tuleb hoiduda külmetamast. Hea, kui gripitee igaks juhuks olemas. Ilusat ja sumedat sügist.