1. Papaia

Papaia sisaldab papaiini, mis on naturaalne seedeensüüm ja aitab lõhustada seedeelundeid ärritavaid toiduosakesi.

2. Kaerahelbed

Kaerahelbed sisaldavad palju nii lahustuvaid kui mittelahustuvaid kiudaineid (esimesed lahustuvad vees, teised mitte). Seedimiseks on vaja neid mõlemaid. Boonus — kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset.

3. Õunad

Lisaks sellele, et ka õunad on kõrge kiudainete sisaldusega, leidub neis ka pektiini ja teisi ensüüme, mis aitavad lõhustada ja kehast väljutada seedeelundeid ärritavaid toiduosakesi. Samas toorete õunte happelisus ärritab kõhtu, nii et eelistada tasub ahjuõunu.

4. Kaneel

Traditsiooniliselt on kaneeli kasutatud hommikuse iivelduse ja kõhulahtisuse vastu, kuid samuti on kaneel tubli kõhus tekkivate gaasimullide lõhkuja. Puista kaneeli julgelt nii soolaste kui magusate toitude sisse ja peale.

5. Apteegitill

Apteegitill ehk fenkol ehk ristiköömen on naturaalne gaasiravim — see on ka põhjus, miks india restoranis tihti eine lõpetuseks fenkolit pakutakse. Ka apteegitilli seemned aitavad seedimist -poolest teelusikatäiest piisab, et kõht maha rahustada.

6. Avokaado

Kuna avokaado on pungil kaaliumist, kiudainetest ja rasvhapetest, on ta suurepärane ja kiire liikleja mööda seedekulglat. Ja ta ei liigu ainult ise, vaid paneb ka teised toiduained — sh need mis muidu seisavad ja magu ning sooli ärritavad — liikuma.

Allikad: Prevention, Woman’s Day

Fotod: Morguefile, FreeImages