Kõnealust testi toodab Toronto firma Genua 1944 Inc., toote turustaja on Physicians Laboratories. Sama firma müüb ka Revival Soy nimelist toodet, mis on väga sobiv ergutavate kokteilide valmistamiseks. Nii test kui sojatoode on saadaval internetis või telefonikaupluses.

“Menopausi test annab naiste käsutusse lihtsa ja mugava menopausi testimise vahendi, andes kiire – ja mis veel olulisem – täpse tulemuse, misjärel nad võivad pöörduda arsti juurde ravi saamiseks,” kommenteerib Physicians Laboratories meditsiinidirektor Aaron T. Tabor testi turuletulekut. Kõnealune test mõõdab nääpse stimuleeriva hormooni (FSH) taset uriinis.

Vaatamata Usa ravimiameti poolt antud rohelisele teele, on arste, kes siiski kahtlevad, kas 59.95-dollariline (1080 krooni) test tasub end ära. Kuigi FSH tase on menopausi ajal kõrgem, ei ole ta seda mitte menopausile eelneval ajal, siis kui paljud naised kannatavad ebaregulaarse menstruatsiooni, higistamise, kuumahoogude ja meeleolumuutuste all.

Ka saavad naised vaid arsti juures korralikke selgitusi menopausiga kaasnevate komplikatsioonide kohta, kontrollitakse kilpnäärme talitlust jne.