27-aastane Holly Butcher kirjutas inimeste südameid puudutanud kirja möödunud neljapäeval ehk vahetult enne seda, kui ta kaotas oma elu Ewingi sarkoomile ehk harvaesinevale luuvähile.

Nüüd otsustas tema perekond pikka kirja maailmaga jagada, et julgustada ka kõiki teisi inimesi oma elu tõeliselt nautima. Tänaseks on seda kirja jagatud juba üle 20 000 korra.

Holly selgitas oma kirjas, kui valus oli tal mõelda, et ta nii noores eas surema peab ja hoiatas ka lugejaid, et nad hindaksid oma elu, mis on niivõrd habras, hinnaline ja ettearvamatusi täis.

“Ma tahan, et inimesed lõpetaksid väikeste ja ebaoluliste asjade pärast muretsemise ja hoiaksid meeles, et meil kõigil on lõppude lõpuks sama saatus, seega, tehke kõik selleks, et see aeg oleks seda väärt,” kirjutas Holly.

Butcher, kes oli kirglik squashi ja hokimängija, tunnistas, et tervislik elustiil oli tema üks suurimaid kirgi ja tal on kahju, et ta ei saa sellega jätkata.

Ta soovitas lugejatel mitte liiga kaua väikeste murede pärast oma pead vaevata, sest suures pildis ei mängi need mingit rolli ning selle asemel julgustas ta neid tundma rõõmu olemasolevate heade asjade üle.

“Ma kuulen, kuidas inimesed nurisevad, kui õudne nende töö on või kui raske on trenni teha — ole õnnelik, et sa oled füüsiliselt võimeline neid asju tegema,” kirjutas ta. “Töö ja trenn võivad tunduda nii loomulikud asjad… kuni su keha ei võimalda sul enam neid kumbagi teha.”

Samuti kritiseeris ta sotsiaalmeediat ja materiaalset elustiili julgustades meid raiskama oma raha kogemuste, mitte asjade peale ning soovitades elada hetkes ja unustada, milline meie elu läbi Instagrami paistab.

“Proovi nautida ja olla hetkedes, mitte neid läbi oma telefonikaamera püüda,” lisas Holly. “Elu pole mõeldud läbi ekraani elamiseks ega täiusliku foto tegemiseks… nautige seda hetke, inimesed!”

Jagades inimestega oma viimaseid soovitusi, julgustas Holly meid ka tihemini “ei” ütlema ja samas tihemini lähedastega jagama, kui väga sa neid armastad. Kõige tugevam sõnum oli aga selline: tee seda, mis sind päriselt õnnelikuks teeb ja kui sa pole seda tänaseni teinud, siis alusta nüüd ja kohe!

“Kui miski muudab sind õnnetuks, on sul võimalus seda muuta — nii tööl või armuelus või kus iganes. Ole lihtsalt piisavalt julge,” võttis ta oma sõnumi kokku. “Sa ei tea, kui palju aega sulle veel antud on, mistõttu ära raiska seda õnnetu olemisele.”

Loe austraallanna inglisekeelset kirja Facebookist:

Milline imeline kingitus, mis endast maailmale jätta, või mis?