Annan sulle nippe ja retsepte, kuidas muuta vesi maitsvaks, säilitades sealjuures veele omase tervislikkuse.

Olen enda jaoks avastanud maitsestatud jääkuubikute tegemise. Mõni maitsestatud kuubik klaasi kohta annab joogile mõnusa meki ilma, et kaloraaž “lakke tõuseks. Ja mis siin salata- need näevad ikka väga lahedad välja.

Ning nende tegemine on imelihtne. Veendu ise…

Maasika-basiiliku jääkuubikud

Valmistamine:

Püreeri maasikad ja sega väikese koguse veega. Segu peab olema paks, aga siiski valatav. Täida seguga jääkuubikuvorm ja külmuta.

Basiiliku kuubikute jaoks täida jääkuubikuvorm poolenisti veega ja aseta 20-30 minutiks külmikusse. Seejärel lisa hakitud basiilik vormi ja täida vorm täielikult veega. Külmuta.

Mündi-sidruni jääkuubikud

Valmistamine:

Pigista sidrunist mahl välja. Sega sidrunimahl veega ja vala jääkuubikuvormi. Soovi korral võid efekti mõttes lisada ka natukene riivitud sidrunikoort. Külmuta.

Piparmündikuubikute jaoks täida jääkuubikuvorm poolenisti veega ja aseta 20-30 minutiks külmikusse. Seejärel lisa mündilehed vormi ja täida vorm täielikult veega. Külmuta.

Granaatõuna jääkuubikud

Valmistamine:

Viska vette mõned granaatõunaseemned. Purusta veesegus seemned. Kalla segu jääkuubikuvormi, lisa sekka veel mõned terved seemned ja sügavkülmuta.

Vaarika- ananassi jääkuubikud

Valmistamine:

Püreeri värske ananass ja lisa tilk vett. Täida jääkuubikuvorm seguga ja sügavkülmuta.
Vaarikakuubikute valmistamine käib täpselt samamoodi.

Mustsõstra-mustika jääkuubikud

Valmistamine:

Püreeri värsked mustikad ja lisa tilk vett. Täida jääkuubikuvorm seguga ja sügavkülmuta. Mustsõstrakuubikute valmistamine käib täpselt samamoodi.