Su uriinil on magus lõhn

Ei, uriini magusal lõhnal ei ole mingit pistmist sinu topeltmagustoiduga. Magusa lõhnaga uriin võib olla diabeedi sümptom. Inimestele, kes juba teavad, et nad põevad diabeeti, on magus lõhn märgiks, et nende veresuhkru tase on kontrolli alt välja läinud.

Su uriin on hägune

Hägusus võib tekkida bakterite ja leukotsüütide (mis võitlevad bakterite vastu) suuremast sisaldusest uriinis. Põiepõletik võib mõnikord kulgeda nii, et hägune uriin on  haiguse ainuke sümptom, nii et ole valvas.

Su uriin on roosakat või punakat värvi

Põhjus võib olla ka peedis või mustikates, mida sa hiljuti sõid, aga samuti võib punakas toon viidata vere sisaldusele su uriinis. See ei ole hea märk. See võib kergemal juhul viidata samuti põiepõletikule või siis neerukividele, aga halvimal juhul põie- või neeruvähile.

Su uriinil on vastik lõhn

Muidugi ei peagi su uriin olema roosilõhnaga, aga kui selle hais meenutab juba mädanenud tomatit või halvaks läinud kala, siis su põis juba karjub, et tal on põletik. Samuti nagu uriini hägusus, võib ka hais olla põiepõletiku ainus sümptom.

Sa tunned urineerides kõrvetust

See võib olla põiepõletiku sümptom. Aga samuti võib see olla mõne suguhaiguse, näiteks klamüüdia või gonorröa sümptom.

Sul on kogu aeg tunne, et sa pead tualetti minema

See on klassikaline põiepõletiku sümptom — tekib see sellest, et su põis ja kuseteed on ärritatud. Sellest ei saa kindlasti mööda vaadata, sest põiepõletik võib muutuda krooniliseks ja siis võivad sellega kaasuda juba neeruvaagnapõletik, kuseteede kivid või kasvajad.

Sa käid palju tihedamini tualetis kui tavaliselt

Sa võid olla rase. Tõesti — see on väga varane raseduse märk, mida põhjustavad hormonaalsed muutused, mis kiirendavad verevoolu neerudes. Kui sa oled täiesti kindel, et sa ei saa rase olla ja pole ka hiljuti palju kohvi ja alkohoolseid jooke tarvitanud (ka need suurendavad uriinieritust), siis konsulteeri kindlasti oma arstiga, kuna see võib olla ka diabeedi või kasvaja sümptom.

Allikas: Prevention