Ehkki sul võib olla tahtmine jääda sooja voodisse mõnulema, ei tohiks spordiplaanid talvekülma tõttu talveunne suikuda, eriti arvestades kõiki pühademaiustusi. Kui sul on õige suhtumine ning sa valid sobivad harjutused, võib talv tegelikult väga vahva olla.

Kuidas talvisest trennist võimalikult palju kasu saada?

1. Muuda oma suhtumist
Talv ei tähenda üksnes külma ilma. See on terve omaette hooaeg! Istu maha ja mõtle uuesti läbi oma eesmärgid, seejärel pane kirja, mida soovid mõne järgmise kuu jooksul saavutada. Tänapäeval on inimesed nii hõivatud, et aeg lausa lendab, mistõttu ongi oluline mõtiskleda varasemate saavutuste ja praeguste eesmärkide üle. Talve teises valguses vaatlemine annab juurde küllaga uut inspiratsiooni.

2. Mine välja mängima
Kui tundub, et sul ei jagu energiat sportimiseks, hakka selle asemel parem mängima. Mängimine, olgu siis toas või õues, kulutab päris hulga kaloreid. Kõige toredam on asja juures see, et mängimine ei tundu trennina, ent pulss võib sellest hoolimata tõusta ja nii saadki suurepärase kardiotrenni. Õues on väga lõbus teha lumeingleid, mängida lumesõda või ehitada lumememme.

3. Hakka tegelema talispordiga
Kui oled võistlushimuline, proovi mõnda uut talispordiala! Kalorite põletamiseks suures koguses ja külmas ilmas treenimiseks on palju toredaid võimalusi alates suusatamisest ja lõpetades räätsakõnniga.

4. Ole loominguline omas kodus
Spordisaali minek võib külma ilmaga tõesti tülikas olla, aga lumist ilma ei tohiks tuua ettekäändeks igapäevase trenni lõpetamiseks. Selle asemel tee trenni hoopis oma soojas ja hubases kodus. Kodus treenimine võib järjepidevuse säilitamiseks olla mugav ja ühtlasi lõbus lahendus — vahet pole, kas soetad uue trenni-DVD, ostad uusi trennivahendeid või kasutad suurepärase trenni saamiseks pelgalt omaenda keharaskust.

5. Proovi midagi uut
Kui soovid ka jahedal perioodil end käima saada ja veidi liigutada, pole midagi paremat mõne treeningrühmaga liitumisest. Uute harrastuste proovimine süütab sinus taas motivatsiooni trenni tegemiseks, muutes külma ilma nõnda talutavaks. Ükskõik, kas tegemist on saalivõrkpalli, tennisetundide või squashiga — regulaarne sportimine on suurepärane viis jääda aktiivseks ka talvel. Võid leida uusi sõpru või õppida uusi oskusi.

6. Sea endale üks suur eesmärk ja mitu väikest eesmärki
Kui sinu motivatsioon on talvekülma tõttu olematuks kahanenud, sea endale uus ja ahvatlev eesmärk. See võib olla milline tahes, kas või viimase allesjäänud viie kilo allavõtmine või hoopis viie kilomeetri jooksul osalemine. Tähtis on valida eesmärk, mille poole sa kogu hingega püüdled, s.t see peab sundima sind su mugavustsoonist väljuma. Kaval on kõigepealt seada arukas eesmärk ja seejärel jagada see väiksemateks tegevusteks. Ära sea oma eesmärgiks pelgalt talvel sportimist. Eesmärkide seadmine eelkirjeldatud viisil lubab sul keskenduda suuremale pildile — oma unistustele.

7. Leia endas õhin
Kui sa pole kunagi talvest suuremat lugu pidanud, hakka keskenduma nendele asjadele, mis sulle talve juures siiski meeldivad, ja mõtle, milliseid uusi võimalusi pakub see aastaaeg tervise ja vormi eest hoolitsemiseks. Talve juures on väga palju toredaid asju, kui neile mõelda ja neid hinnata oskad — kujutle näiteks, kui mõnus on pärast pikka trenni tassitäie kakaoga end kamina ette sooja kerida.

Talv pakub palju trennivõimalusi, ent ära unusta sealjuures ohutust, eriti kui otsustad talveilma õues nautida. Kõige tähtsam on siiski, et sul oleks lõbus. Talv on imetore aastaaeg. Naudi seda!

Allikas: FitSugar.com