Vastavalt traditsioonilise hiina meditsiini seisukohale kuulub laup nn südametsooni. Südame-veresoonkonna töö on tihedalt seotud inimese mõtete ja tunnetega. Seetõttu, kui olete pinges, sunnib aju südant intensiivsemalt töötama, ning te hakkate higistama, et vältida sisemist ülesoojenemist.

Kui higistab vaid laup, siis on inimese hingeline seisund tugevas sõltuvuses välisest olukorrast. Küllap olete ka väga tundlik müra suhtes ning teil on unehäired: ei suuda kaua uinuda, ärkate pidevalt ning näete liiga palju unenägusid.

Alljärgnevalt mõningad soovitused:

Juua rohkem. Vesi viib organismist endaga kaasa liigse soojuse.

Soojendada jalgu. Panna jalga sokid või sussid. Ka sooja ilmaga tuleks süüa kuuma suppi. Kummaline, kuid soojus keha alaosas aitab kaasa, et ülemine osa jääks külmaks ja rahulikuks.

Kasutada ravimtaimi. Zenzeni ja hiina datli segu nimetatakse “Imperaatori teeks”. See vähendab närvilisust, millega kaasnevad higistamine, unehäired, nõrkus ning peapööritus. Võtta 2-3 g tablettidena kolm korda päevas, juues peale sooja vett. See toob kergendust.

Jälgida toitumist. Tuleks loobuda teravamaitselistest ja magusatest toitudes ning piirata alkoholi tarbimist. Need kõik soodustavad üleliigse soojuse teket organismis, mis omakorda kutsub esile rahutustunde ning närvilisuse.