Kui mitmed maovähendusoperatsioonid on väga drastilised, siis maopael pakub ühte turvalisemat ja kergemat võimalust rasvumisega võitlemiseks. Kaalulangus peaks käima tervisega käsikäes.

Tavaliselt soovivad maopaela asetamise läbinud patsiendid kaalu langetada rahulikus ja mõistlikus tempos. Esimene järsk kaalulangus toimub esimese kuu jooksul pärast operatsiooni, andes hea enesetunde ja impulsi edasiseks kaalulangetuseks. Edasine kaalu alanemise kiirus on juba patsiendi valik ja soov — kes tahab kaalu kiiremini langetada, kes aeglasemalt. Tähtis on see, et patsient saaks välja rasvumise kategooriast ning jõuaks õigesse kehamassiindeksisse (KMI). Rasvumine on see, mis tervist tapab.

Maopael pakub väga inimlikke tingimusi, aidates seejuures tõesti efektiivselt liikuda rasvumisest normaalkaalu. Süüa saab peaaegu kõike ning vitamiinide või mineraalide puudust ei teki. Väga tähtis on, et inimene ei ole stressis, sest valib ise oma kaalulangetamise tempo. Meie juures on käinud mitmed patsiendid, kes pärast maopaela operatsiooni natuke vabamalt võtavad ja siis jälle aasta-kahe pärast, otsustades kaalu tugevamalt langetada, maopaela rohkem pingule lasevad süstida.

Muidugi tuleb vältida ekstreemsusi — täna söön kõike, mida tahan ja homme tõmban mao nii kokku, et midagi sisse ei mahu. Nii ei saa. Meie jaoks on tähtis, et patsient oleks terve ja õnnelik. Kui see tähendab ka väikeses koguses šokolaadi või jäätise söömist, mõistame me seda täielikult. Samas, kui kaal seisab ja maopael laseb kõike süüa, siis sellisel juhul operatsioonil mõtet ei ole. Kõige mõistlikum kaalulangetus on kilo nädalas. Sellega ei kaasne ka liigsete nahaülejääkide teket.

Jaga
Kommentaarid