Rohelised köögiviljad
Unusta hamburger! Kui stress kimbutab, eelista sellele näiteks folaati sisaldavat spinatit, mis aitab närvisüsteemil normaalselt funktsioneerida. Näiteks tehti 2013. aastal Otago ülikoolis uuring, mille kohaselt olid need õpilased, kes tarbisid korralikult rohelisi köögivilju, palju rõõmsamad, rahulikumad ja energilisemad.

Kaerahelbepuder
Mida kõrgem on stressitase, seda enam tahaks süüa midagi süsivesikurikast. Kuid eelista koogi asemel pigem putru. Uuringute järgi aitavad süsivesikud toota tuju tõstvat serontoniini.

Jogurt
Fermenteeritud toidud mõjuvad hästi nii füüsilisele kui vaimsele tervisele. Pealegi mõjub jogurt imerelvana aeglase seedimise vastu.

Lõhe
Oomega-3-rasvhape ei lase võtta stressihormoonidel kehas võimust. Seetõttu tasub lisada enda menüüsse rasvane kala, näiteks lõhe, makrell või heeringas.

Mustikad
Need imemaitsvad marjad sisaldavad hulgaliselt antioksüdante. Mustikaid mugides toodab keha rohkem dopamiini ehk virgatsainet, mis on ühendavaks lüliks kõrgema motiveeritusega. See pole loomulikult veel kõik! Mustikad sisaldavad vähe kaloreid, seega võid endale iga päev vähemalt klaasitäie marju lubada.

Šokolaad
Suurepärane uudis kõigile šokolaadisõpradele! Tükike tumedat šokolaadi aitab vähendada stressihormooni kortisooli taset. Kuid jäta meelde, selleks, et supertoit ka toimiks, peab olema kakaosisaldus vähemalt 70 protsenti. Mida tumedam, seda tervislikum.

Allikas: Health.com