Räägi oma plaanist

Ära hoia oma trenniga alustamise plaani enda teada. Räägi sõpradele ja perele, pea blogi, postita Instagrami või Facebooki. Mida rohkem kaasaelajaid ja jälgijaid Sul on, seda kergem on Sul vajalikul hetkel leida toetust ning seda raskem alla anda. Kõrvalseisjad on tihti väga head motiveerijaid just selle pärast, et annavad ausat ja vahetut tagasisidet, mida endale ise anda on keeruline.

Pealegi — võib-olla inspireerid Sa nii omakorda kedagi teist samuti tervisliku elustiili kasuks otsustama. Kunagi ei või teada.

Leia trennikaaslane

Koos on alati kergem!

Leia endale keegi, kellega koos trennis käima hakata. Kui Sinul parasjagu trennituju ei ole, siis kaaslasel tavaliselt ikka. Nii tasakaalustate ja toetate üksteist — pealegi on lõbusam ka!

Üks võimalus on tekitada kaaslasega ka väike võistlus. Näiteks seate eesmärgiks võtta mõlemad kuu aja jooksul kaalust alla 1 kg. Kui üks teist eesmärki täita ei suuda, peab ta näiteks teisele seikluspargi pileti välja tegema. Kui mõlemad eesmärgi täidate, veedate näiteks päeva spaas või veekeskuses. Võistlust võib muidugi teha ka suuremas grupis — mida rohkem, seda uhkem!

Hoidke preemiad ja trahvid tervislikud ja sportlikud — nii tabate kaks kärbest ühe hoobiga!

Valmistu trenniks sama hoolikalt nagu enne peoleminekut

Olgu see Su sügise esimene trenn või igapäevane käik, valmistu selleks hoolikalt. Sea juba eelmisel õhtul valmis oma trenniriided ja -vahendid. Kõik naised teavad, et uued riided teevad imet. Luba endale aeg-ajalt mõni uus trennisärk või -jakk ja usu, et tunned kohe vastupandamatut soovi trenni minna.

Küsimus pole uhkes meigis ja trennis ilus olemises, vaid selles, et põhjalikult ettevalmistudes elad Sa trennirutiini sisse ning nii lihtsalt juba minemata ei jäta.

Tee trennist enda jaoks sündmus ja võta seda kui kvaliteetaega iseendaga.

Pane tööl trenniriided selga

Tööpäeva lõpp on tihti väsitav, kuigi see väsimus kaob tegelikult enamasti ruttu. Kiusatus töölt trenni asemel otse koju minna on sellisel juhul aga lihtne tekkima. Üks võimalus seda vältida, on juba tööl trenniriided selga panna. Nii on Sul võimalik oma mõistust pettes väsimusest ja kojuminemise kiusatusest jagu saada.

Saada kehale õige signaal!

10 minuti reegel

Kui tunned end väga väsinuna, siis veel üks hea nipp, kuidas end pärast tööd jõusaali minema motiveerida, on seada endale 10 minuti reegel.

Selle reegli mõte on lihtne: Sa lähed jõusaali ainult 10ks minutiks. Kui selle 10 minuti jooksul Sa ikkagi tunned, et täna ei ole trennipäev, siis võid loobuda ja mitte end selle pärast halvasti tunda. Enamasti aga läheb tööväsimus selle 10 minutiga üle ning Sa oled valmis jätkama.

90% juhtudel teed Sa täispika trenni ja tunned end pärast suurepäraselt!

Märgi oma trenn kalendrisse

Kasutad Sa siis Google’it, Apple’it, pabermärkmikku — kanna oma trenn kalendrisse. Esiteks aitab see trenni meelde tuletada (online-kalendrid saadavad telefoni meeldetuletuse), teiseks näed Sa nädala, kuu, aasta jne lõikes ka ise, kui palju ja mida oled teinud.

Kalender annab Sulle hea ülevaate tehtust ja põhjust sama tublilt jätkamiseks.

Mis halvasti, see uuesti!

Päevad ei ole vennad. Mõnikord ei õnnestu trenn, teinekord ei ole just toitumiskavast kinnipidamine kõige paremini läinud. Kõige olulisem on, et Sa ei laseks end neist tagasilöökidest heidutada!

Olgu see soov elada tervislikult, kaalust alla võtta või vormis olla — pea alati meeles, miks Sa trenni teed ning näe ebaõnnestumistes võimalust teha targemalt, tublimini ja paremini.

Homme on uus päev uute võimalustega!