Toiduainetetööstustele on antud soovitus vähendada suhkru kogust oma toodetes pärast seda kui mitmed arstid ja teadlased on hoiatanud, et suhkur on sama ohtlik kui tubakas. Kõik uuringud on näidanud, et toiduainetööstus peab vähendama suhkru kogust oma toodetes vähemalt 30 protsenti, et takistada haiguste ja surmade lainet.

Suhkur on meie ajastu tubakas, leiab Liverpooli ülikooli kliinilise epidemioloogia professor Simon Capwell. Magusad joogid ning rämpstoit on kõikjal saadaval ning mitte midagi kahtlustav lapsevanem ostab seda oma lapsele samal ajal kui tööstus keskendub kasumile, mitte järgnevate generatsioonide tervisele.

Rasvaepideemia on siiani põhjustanud nii haiguseid kui surma ning ainult Inglismaal maksab rasvumine ja diabeedid riigile 5 miljardit naela aastas. Kui kasv jätkub samas taktis nagu täna, on summa suurus juba 50 miljardit naela aastaks 2050.

Inglismaal tarbib keskmine inglane päevas 12 teelusikatäit suhkrut, kuid mõne täiskasvanu puhul võib selleks koguseks olla isegi kuni 46 teelusikatäit. Praegu on Maailmaterviseorganisatsiooni poolt soovitatav kogus maksimaalselt 10 teelusikatäit, kuid seda arvatavasti vähendatakse poole võrra. Eelnimetatud organisatsiooni järgi on ilmselged seosed probleemi ja suhkrust sisaldavate jookide ning muu suhkrutarbimise vahel, mis põhjustab rasvumist, diabeeti ning südame-veresoonkonna haiguseid.

Testid on näidanud, et ka soolastes ning tervislikes toitudes on uskumatult suurtes kogustes suhkrut. See kõik aga põhjustab 2-tüübi diabeedi levikut, metaboolset sündroomi ja rasvamaksa. Oluline on kaitsta lapsi selle rahvahaiguse eest ning seepärast peab toiduainetetööstus koheselt vähendama suhkru hulka toidus ning lõpetama reklaamidega, mis ahvatlevad lapsi tarbima magusaid jooke ning snäkke, leiab Graham MacGregor, Wolfson Institute of Preventive Medicine professor.

Allikas: Daily Mail UK