Sageli ravitakse igasugust viirusnakkust, olenemata sümptomitest, paratsetamooli või ibuprofeeni sisaldavate kuumade külmetusjookidega. Tegu on ravimiga, mille esmane funktsioon on alandada palavikku ja leevendada valu. Seega on kerge nohu ja köha ravimine sellisel moel täiesti tulutu ja organismile koormav.

Kui palavikku ei ole, siis aitavad ravile kaasa hoopis kuumad jalavannid. Kõige parem on sinepiga jalavann, mis aktiveerib lümfiringet ning on tõhus nii nohu kui ka köha ravimisel. Mõlema sümptomi puhul saab abi ka eukalüpti aurust ning teepuuõlist.

Universaalravimit pole

Viirusliku köha jaoks universaalset ja kõigile ühtmoodi efektiivselt mõjuvat ravimit pole. Osa inimestele sobivad looduslikud siirupid, teistele keemilised ravimid. Laste puhul võiks eelistada looduslikke köhapreparaate. Apteeker oskab alati köha faasi järgi soovitada, millist ravimit valida.

Rögalahtistit võta vaid kinnise ja valuliku köha korral ning jäta viimane annus õhtusöögi kellaaega, sest see ravim enne magamaminekut võtmiseks ei sobi.

Kui köha on juba lahtine, siis on abiks Islandi sambliku tee või siirup. Üle nelja nädala kestva köhaga tuleb pöörduda arsti poole, isegi kui palavikku ei kaasne. Tihti bronhiitidega kimpus inimesed saavad enamasti abi inhalatsioonist ning väikelaste bronhiidid kasvavad mõnikord aastatega välja.

Jaga
Kommentaarid