Sellest uuest uuringust tuli välja, et inimesed, kes lähevad hiljem magama ja ärkavad hiljem üles, on targemad ja innovaatilisemad. Nimelt astuvad inimesed, kes lähevad hilja magama ja magavad hommikul kaua, vastuollu meie esivanemate unemustritega ja sellest tekib progressiivsem mõtlemine. Nii et kui sul on vähegi võimalik hommikuti kauem magada, siis kasuta seda võimalust, see muudab sind targemaks ja loovamaks.

Kahjuks siiski ei ole enamikul täiskasvanutest ja lastel kohe üldse mitte võimalust oma unegraafikut vastavalt oma soovile muuta. Eriti palju mõjutab magamine just teismeliste arengut ja loovust. Teismelised ei suuda kuidagi varem kui kell 11 õhtul magama minna, see-eest aga ärkama peavad nad vara, seega lähevad neil tihti õpitulemused kehvaks. Ameerika koolides uuriti asja põhjalikult ja tuli välja, et koolides, kus tunnid hakkasid hiljem, olid teismelistel lastel paremad õpitulemused. Ameerika Lastearstide Selts soovitas kõikidel koolidel vanemate klasside tundide algust edasi lükata, et teismelised saaksid ennast välja puhata. Arstide sõnul vajab teismeline 9,5 tundi ööund. Mõned koolid tegid seda, kuid enamik neist siiski mitte.

Veab neil, kes saavad kauem magada. Ära sinagi tunne end järgmine kord halvasti, kui äratust muudkui edasi lükkad — olgu, sa jääd võib-olla natuke hiljaks, kuid oled see-eest targem ja loovam!

Allikas: Woman’s Day