Londoni ülikoolis läbi viidud uuringus selgus, et kui pärast käe vigastamist käed omavahel ristata, siis pole valu nii suur — nimelt kontrollib aju parem pool liikumist vasakul pool keha ja vastupidi. Käsi ristates saad oma aju n-ö segadusse ajada.

Aju saab manipuleerida ka muul moel. Loe, kuidas:

1. Silita lemmiklooma

Loomad pole mitte ainult mõnusad kaaslased, vaid nad aitavad ka valu ja stressi leevendada. Looma, eriti kassi lähedus on rahustav. Usu, loomad saavad aru, kui sul kusagilt valutab.

2. Vaata vanu albumeid

Juba endale kallite inimeste fotode vaatamine on valu vaigistava mõjuga. Need toovad häid mõtteid ja viivad mõtted valult eemale.

3. Kuula rahustavat muusikat

Rahulik muusika on alati suutnud pingeid ja stressi maandada. Kuula rahustavaid pille nagu näiteks harf, nii on mõju kõige suurem. Ühe USA-s läbi viidud uuringu järgi võib muusika valu leevendada kuni 20%.

4. Masseeri valu minema

Kui vanemad haiget saanud last lohutavad, siis paitavad nad valusat kohta. Sellega ei vii nad ainult lapse tähelepanu valult eemale, vaid leevendavad ka tegelikku valu. Õrn silitamine ja massaaž on leevendust toonud ka vähihaigetele. Teraapia käigus avaldatakse kätega õrna survet erinevatele kehaosadele.

5. Emba soojaveekotti või -pudelit

Soojus on üks parimaid leevendajaid kõhukrampide korral. Ei, sa ei kujuta endale seda ainult ette — teadlaste sõnul aitab üle 40kraadine soojus blokeerida valusignaale ajju jõudmast.

6. Mõtle positiivselt

Meie mõtlemine ja suhtumine aitab valu leevendamisele kõvasti kaasa. Kui sa ei oota järgmist valuhoogu ja ei tekita endas juba eos hirmu, siis ei taba see ka nii rängalt. Püüa olla rahulik ja mõelda, et valu polegi ju nii hull, isegi kui see seda on.