Kuna viimasel ajal käib näonaha probleemidega arstiabi otsimas järjest enam naisi, siis tekib küsimus, miks see nii on. Miks akne ei ole enam ainult teismeliste probleem nagu see vanasti olevat tundus? Nahaarstid kinnitavad, et akneprobleemiga patsientide hulk on järjest kasvanud. Viimaste aastatega on nende arv lausa kahekordistunud ja rohkem kui kolmandik neist on üle 35-aastased naised. Üheksa protsenti patsientidest on lausa üle 55-aastased, nii et tänapäeval ei paista aknel olevat enam vanusepiiri — ikka “rõõmsalt” vistrikutega pensionipõlveni välja.

Nahaarstid ütlevad, et täiskasvanu akne peamine põhjus on stress ja keha hormonaalsed häired. Nendele põhjustele järgnevad saastatud õhk ja vale toitumine — viimase puhul peamiselt rämpstoit ja suhkrurikkad snäkid. Kahjuks on kõik need aknet soodustavad asjaolud tänapäeval nii tavaliseks muutunud, et pigem on imelik neist mitte mõjutatud olla kui nende käes kannatada. Sellepärast on kasvanud hüppeliselt ka nahaprobleemid.

Tasub teada ka seda, et akne ei vali naisi, keda ta kimbutama läheb — ka maailma tippkaunitarid nagu näiteks Cameron Diaz ja Katy Perry on täiskasvanu aknega kimpus olnud.

Vahet pole, kui vana sa oled, akne mõjutab alati naise enesekindlust. Õnneks tänapäeval on väga palju erinevaid võimalusi akneraviks ja veel parem uudis on see, et eemaldada on võimalik ka aknearme — vanasti jäid need su nägu “kaunistama” eluks ajaks.

Aga põhiline asi, mida tuleks meeles pidada, on see, et ei tasu iga tühiasja pärast stressata, sest see hakkab kohe su näost välja paistma. Nahaarsti käest tasub aga küsida, kuidas oma naha eest kõige efektiivsemalt hoolitseda, et aknet ära hoida.

Allikas: Daily Mail