Homöopaadid ütlevad, et meil on palju rohkem võimalusi külmetusega võitlemiseks. Allpool on ära toodud parimad nõuanded.

  • Vitamiin C — C vitamiin toimib otsekui prügikoguja, kes korjab üles kõikvõimaliku prahi, sealhulgas viirused. C-vitamiini tarvitamine aitab lühendada haiguse kestust seitsmelt kahele-kolmele päevale.

    Wisconsini ülikoolis läbi viidud uuring näitas, et päevas neli korda 500 milligrammi C-vitamiini manustanud haigetel oli poole vähem sümptomeid kui neil, kes vitamiini ei võtnud.

    Kuidas vitamiini kõige paremini manustada? Juues! Apelsini- greibi- ja jõhvikamahl on suurepärased C-vitamiini allikad.

  • Tsink — Tarvitage tsinki ning külmetusperiood lüheneb keskmiselt neljale päevale! Tsink aitab võidelda ka kuiva ärritunud kurgu vastu. Kahjuks ei avalda see kõigile mõju, aga kui avaldab, siis tõesti avaldab!

  • Puhkus ja veelkord puhkus — Võtke vaba päev või vähemalt tempo aeglasemaks! Puhkus võimaldab teie kehal keskendada energia tervenemisele.

  • Hoidke end soojas — Turgutage oma immuunsussüsteemi sellega, et kaitsete seda külma vastu. Selliselt saab teie keha kasutada energiat külmetushaiguse vastu võitlemiseks, kui ta ei pea teid soojas hoidma.

  • Toituge kergelt — Sööge, aga mitte midagi rasket, mis seaks teie ainevahetuse löögi alla. Sööge vähem rasvaseid toite, liha ja piisamsaadusi ning rohkem värsket puu- ja köögivilja.

  • Kanapuljong — Rumal rahvameditsiin? Ei! Miami Mount Sinai meditsiinikeskuse arstid on avastanud, et kanapuljong stimuleerib kas oma maitse või lõhnaga limaeritust ninast. Teadlaste sõnul on lima esimene kaitsekiht pisikute eemaldamiseks ninast, seega sööge julgesti!

  • Vedelikud — Jooge kuus kuni kaheksa klaasi vett, mahla, teed ja muid vedelikke päevas, et hoida keha niisutatuna ja viia pisikud kehast välja.

  • EI suitsetamisele! — Suitsetamine ärritab kurku ning takistab mikroskoopiliste ripsmekeste tööd, mille ülesanne on pühkida bakterid kopsudest ja kurgust välja.

    Isegi kui te ei ole valmis alatiseks suitsetamisest loobuma, jätke see pahe vähemalt külmetuse ajaks maha.

  • Soolaga kuristamine — Segada teelusikatäie soola klaasi sooja veega ning kuristada alati, kui teie kurk valutab.

  • Hõõgvein — Klaarige nina ja kindlustage endale hea ööuni poole klaasi veiniga vahetult enne uneaega, aga ärge sellega üle pingutage. Suurem kogus alkoholi võib koormata teie organismi ning muuta haigusest toibumise raskemaks.

  • Aurutage ennast — Leevendage umbes nina ja kuiva köha kuuma auru all. Valage kaussi keevat vett ning kummardage selle kohale, rätik üle pea, tekitades sellega aurutelgi.

  • Hoidke oma pisikud iseendale — köhige ja nuusake nina, aga kasutage selleks ühekordset taskurätikut, mille te viskate kohe ära ja pesete käed puhtaks.
  • Ravimid — Kui te otsustate osta apteegist retseptivabu ravimeid, siis järgige rangelt juhiseid ning tarvitage vaid neid ravimeid, mis ravivad sümptomeid, mille all te kannatate.

    Te otsite ravimitele alternatiivi? Proovige spetsiaalsete omadustega ürte ja teesid, mis sisaldavad looduslikke külmetust tõrjuvaid aineid!

    * Koldjuur stimuleerib maksa, mis aitab nakkust likvideerida. Võtke üks või kaks kapslit korraga kaks korda päevas kuni kaks nädalat.

    *Küüslauk — Küüslauku tuntakse selle antibiootiliste omaduste pärast ning see taim suudab pisikuid tappa ja külmetuse sümptomeid kiiremini likvideeruda, soovitatav oleks tarvitada kaht kuni kolme õlivaba küüslaugukapslit kolm korda päevas.

    * Lagritsajuure tee — ärritunud kurgu rahustamiseks ja köha leevendamiseks.

    *Muud teed — humala või palderjaniga valmistatav tee avaldab looduslikku rahustavat mõju ja aitab puhata. Lisage teelusikatäis mett, mis on rahustava toimega lihtne süsivesik.

    Külmetushaigustega tuleb leppida kui paratamatusega, aga õigete meetoditega olete te jalul varem, kui te arvata oskasite.