Mine duši alla ja jää koju

Nohu on raske ette ennustada ja kui ta juba kord kohal on, võib olla liiga hilja midagi päästa. Seetõttu tuleb tegutseda kohe, kui kahtlustad, et ees ootab pikk nuuskamisperiood. Kui süüdi võib olla näiteks mõni allergia, tasub minna duši alla ja jääda mõneks ajaks nelja seina vahele.

Peata oma praegune tegevus ja mine magama

Kui sinu unegraafik on paigas ja magad korralikult, on tõenäosus mõnda viirusesse nakatuda kordades väiksem, sest su immuunsüsteem on piisavalt tugev, et sind kaitsta. Isegi, kui tunned end juba haigena, mööduvad sümptomid palju kiiremini, kui lased endal korralikult puhata.

Joo palju vett!

Piisav veejoomine on alati oluline, aga see on eriti vajalik just siis, kui su keha peab võitlema mõne viiruse või allergiaga. Vedeliku tarbimine võib aidata ära hoida nohu tekke ja kui sinu nõrkuse põhjuseks ongi mõni vastik viirus, on just vee joomine üks kõige olulisemaid asju, et end paremini tunneksid.

Valmista potitäis sooja suppi

Pidev teejoomine võib olla väsitav, aga kui söögiisu on kadunud, tarbi kuumale teele vahelduseks hoopis sooja suppi. Pane sinna ka pisut ingverit või kurkumi, millel on ravivad omadused. Kausitäis sooja suppi, millele järgneb varajane magamaminek, on parim retsept kiireks paranemiseks!

Mine arsti juurde!

Gripi perioodil on väga oluline külastada ka oma perearsti, sest väga paljud inimesed surevad just gripi tagajärjel tekkinud tüsistustesse. Paljud noored ignoreerivad aina hullemaks muutuvaid sümptomeid, aga arst võib leida parima viisi, kuidas tekkinud sümptomeid ravida ja teha kindlaks, et saaksid korralikult terveks.

Allikas: Camille Styles