Puhasta oma suhteid
Mitmed hoiavad juba “halvaks läinud” sõpradest ja suhetest kinni, pidades kvantiteeti olulisemaks kui kvaliteeti. Kui oled juba pikemat aega hoidnud kinni millestki, mis ei tekita sinus tegelikult mingisuguseid positiivseid emotsioone, siis on aeg lahti lasta. Suvi on ideaalne aeg leidmaks uusi tutvusi ja suhteid, otsimaks inimesi, kes sind tegelikult õnnelikuks teevad.

Leia üles oma anded
Lapsed tormavad kunstiringist tantsutrenni, muusikakoolist teatrikooli ja käsitöö juurest mudelite maailma. Vanemaks saades jäävad huvid ja hobid tahaplaanile. Lisa oma ellu pisut särtsu ja pühi tolm mõnelt hobilt, mida kunagi armastasid. Ei, sa ei pea minema tagasi balletikooli, kuid võib-olla avastad end naudinguga maalimas, kirjutamas või mudeleid kokku panemas.

Rahaasjad sirgeks!
Kui tahad alustada puhtalt lehelt, peab ennekõike saama puhtaks su võlgade nimekiri. Tee erinevate võlgade ja järelmaksude tasumisest oma esmane prioriteet ning vajadusel pane järgmisteks kuudeks paika kindel eelarve.

Mõtle mõistus selgeks

Ära kanna kaasas kadedust, kahetsust, viha ja vimma. Need ei anna sulle midagi peale stressi, kortsude ja unetute ööde. Õpi lahti laskma negatiivsetest emotsioonidest ning astu edasi suhtumisega, et endaga tuleb alles jätta vaid see, mis sind paremuse poole arendab.

Planeeri oma aega targalt

Kuidas sa oma aega veedad? Kas kuhjad kokku lõputult kokkusaamisi ja kirjutad meetripikkuseid tegemata asjade nimekirju? On aeg oma kalender kriitilise pilguga üle vaadata. Kui sa teed liiga palju, ei oska sa enam neid tegevusi nautida. Jäta ajaruumi tähtsate asjade jaoks ning ära unusta kohustuste vahele ka meeldivaid ajaviiteid pista.

Jälgi, mida sa suhu pistad

Et oleksid aasta kõige soojemal ajal võimalikult ergas ja teotahteline, on oluline jälgida, milline on sinu dieet. Sihi värskeid puu- ja juurvilju, kala- ja linnuliha, pähkleid ja seemneid, vörskelt pressitud mahlu ja vett… Loomulikult võib päikeseliste ilmade tervituseks ka šašlõkivarrast keerutada, kuid sellega ei tasu liiale minna. Samuti soovitame hoiduda magusatest kaloripommidest, mis peidavad end plekist siidripurkides.

Üleliigne minema!

Oled terve aasta ajakirju alles hoidnud? Kapp on täis riideid, mida sa pole juba kolm aastat kandnud? Vanniserv upub pooltühjadesse topsidesse-potsikutesse? Püüa vähendada enda ümber olevat asjade hulka ja märkad peagi, kui ergutavalt mõjub see mitte ainult su kodu välimusele, vaid ka sinu peale. Vii ajakirjad vanapaberiks, pane riided müüki või jaga sõbrannadele ning võta eesmärgiks kõik pooltühjad potsikud tühjaks kasutada, enne kui lubad endal midagi uut osta.

Allikas: ivillage.co.uk