Väsimus

Kui su väsimus on tingitud selles, et nädalavahetusel kippusid ööd pikale venima või eelmisel nädalal toimus tõeline töömaraton, siis on sinuga ilmselt kõik korras. Kui aga see väsimustunne on pikaajaline ning lisaks sellele kimbutavad sind ka kaalutõus, seedehäired või isupuudus, siis peaksid arsti juurde pöörduma.

Muutused nahal

Jälle vistrikud? Kui täiskasvanud inimesel hakkab näo alumisele osale liiga palju vistrikke tekkima, siis on see sageli märguanne kõrgenenud testosteroonitasemest. Ära muretse, pea arstiga nõu, see ei ole õnneks surmaga lõppev olukord.

Karvade kasvamine

Siin on silmas peetud väga kiiret karvade kasvamist. Kui sulle on kuu aja jooksul ootamatult habe tekkinud või rinnale hakkavad üksikud tumedad karvad tekkima, siis on tegemist kõrge testosteroonitasemega. Konsulteeri arstiga.

Veider menstruatsioon

Nii nagu väsimus ja tujumuutuski, võib ka sassiläinud menstruaaltsükkel olla põhjustatud näiteks stressist. Kui sul aga hakkavad päevad stabiilselt ära jääma või muutuvad ebaregulaarseks ning samal ajal on sul probleeme kaalu kaotamise või imelikes kohtades karvade kasvamisega, siis peaksid oma arstiga rääkima. Selliseid olukordi saab kontrollida näiteks beebipillide või dieedimuutusega — täpsemalt oskab rääkida arst.

Öine higistamine

Kui su magamistoas ei ole ebareaalselt kuum, siis öine palavusest ärkamine ja higistamine võib olla tingitud madalast östrogeenitasemest. Mine igaks juhuks arsti juurde kontrolli.