“Meil ei anta seda aega, et käi nüüd kaks kuud jõusaalis ja siis hakka tööle. Me peame olema iga hetk valmis ka väga suurte nukkudega mängima,” ütleb Kaisa. Ta peab enda “joogaks” jõusaali — keha teeb üht asja, kuid mõtted võivad konnata mujale ning telefon on kusagil kaugel riietusruumi kapi nurgas ja keegi ei saa teda kätte. See puhastab!

Ei stressa

Küll aga ei saa ta aru, kuidas mõned trenni tehes stressi lähevad. Miks sa seda teed, peab paigas olema — kas lõbu, seltskonna, kaalu langetamise, keha tugevdamise või mille iganes muu pärast. Liikumine on Kaisa meelest lahe. Ta on proovinud erisuguseid treeninguid ja käinud ka vesiaeroobikas, kus alati sai palju nalja. Kellelgi aga oli selles trennis pulsikell ning kui trenn lõppes ja too inimene seda kinni vajutades ühmas: misasja, nii vähe kaloreid, siia ma küll enam kunagi ei tule, ei mõistnud Kaisa üldse — MIS MÕTTES? Selle komakoha pärast? Aga liikumine — see on ju nii lõbus ja tore!

Veel artiklis:

Kaisa sööb taimi ja hea meelega ka piimatooteid ja muna, kuid mitte liha. “Veider küll, aga mulle ei meeldi liha tekstuur,“ põhjendab Kaisa. Palju räägitakse, et liha süües sööd sisse kellegi teise energiat. Mitte küll 100 protsenti, aga midagi ta sellistest teooriatest siiski usub. “See on minu keha ja enda tunnetus,” ütleb Kaisa.

Kas Kaisa teab, mida tähendab dieet või mismoodi lugeda kaloreid? “See on täiskohaga töö, aga mul on tööd piisavalt, nii et seda ma küll teha ei jõua,” ütleb ta naerma hakates. Nii sööb Kaisa seda, mida tahab, ja siis, kui tahab. Ja kui ka oled millegagi patustanud ja liialdanud, siis tähtsaim seejuures on mitte end süüdi tunda. „Siis sa justkui laed selle toidu negatiivselt. Ja kui tunned end süüdi, siis see toit ei toida ka, vaid saad sealt ainult negatiivset energiat.“

Kaisa oskab valmistada kõiksugu kohvijooke, muu hulgas on ta Euroopa tasemel diplomeeritud barista. Kuna hea suur masin ligiduses ning oskus suurepärast kohvi valmistada olemas, luges Kaisa ühel päeval joodud kohvitassid kokku, ja neid tuli 12 tükki.. See polnud enam nauding,” tunnistab Kaisa. “See oli suuresti harjumus-sõltuvus.” Enam ei olnud kohvil ka ergastavat mõju ning Kaisa tundis, et keha ei taha seda. Ja lõpetas päevapealt kohvi joomise ära.

Veel veebruari Tervis Plussist:

Millisest trennist on kõige rohkem kasu?

Lõpeta vabandused, alusta täna!

Seks lõbusaks, lelud käiku!

12 põhjust, miks pea valutab

Tugevda tervist Hiina moodi!

Debatt: millal võib selfie olla ohtlik?

Väike kodune jooga — 7 lõõgastavat harjutust

Krambitab? Pistab? Pea käib ringi? Hoia hädad trennist eemal!

Kaalueksperiment jätkub: -4 kg, -8 kg

Vaata veel: