Puuviljad ja rohelised lehtköögiviljad
Apelsinid, greibid, marjad, kiivid, lehtsalat, igasugused kapsad, punane paprika ja paljud teised värsked viljad on paksult C-vitamiini täis. See aga vähendab külmetuse sümptomeid ja lühendab haiguste kestust. Muide, apelsinides, porgandites ja tumerohelistes lehtköögiviljades on ka palju A-vitamiini, mis on samuti külmetuse vastu võitlev antioksüdant.

Vürtsikad toidud
Need ründavad baktereid ja teevad nina lahti. Väga kasulikud on külmetuse ajal ka küüslauk, sibul ja porru, sest need sisaldavad rohkelt immuunsust tõstvaid aineid ja võitlevad mikroobide ja viiruste vastu.

Kohv ja tee
Mõlemas on antioksüdandid, mis võtilevad külmetuse vastu. Toime on veel parem, kui paned tee sisse veel mett ja ingverit. Mesi pehmendab su kurku ja võitleb põletikuga. Ingver on looduslik valuvaigisti ning ka kergetoimeline uinuti, nii et seda tarbides saad öösel rahulikumalt magada, mis omakorda tervenemist kiirendab.

Tume šokolaad
Puhas kakao sisaldab väga palju polüfenoolide nimelisi antioksüdante. Seega maiusta julgesti, kui tunned, et külmetus kimbutab. Ahjaa, tumedal šokolaadil on veel üks boonus: kakao sisaldab kemikaali, mis aitab pidurdada nende närvide tööd, mis tekitavad köha.

Punane vein
Joo terviseks! Üks klaas punast veini mitte ainult ei aita sul öösel magada, vaid sisaldab suurel hulgal samu antioksüdante, mis tee ja šokolaad. Punane vein alandab ka su vastuvõtlikkust hingamisteede haigustele. Juhul kui võtad ka mingeid ravimeid, pead muidugi enne pakendi infolehelt uurima, et alkohol nende toimet ei vähendaks.

Pähklid ja seemned
Pähklid ja seemned sisaldavad suure koguse tsinki, mis takistab viiruste paljunemist. Nendes sisaldub ka palju E-vitamiini — ka see antioksüdant aitab põletikuga võidelda.

Allikas: Good Housekeeping