1. Milliseid alternatiive soovitaksid rasvaste vorstide asemele grillpeole?
Väga heaks valikuks on kanašašlõkk (mida võib ka väga lihtsalt ise valmistada ja nii saavutad just omale meeldiva maitse ja ksee on ka poešašlõkist palju soodsam). Samuti sobivad forell ja lõhe, mis valmivad eriti kiiresti, kui keerata ta fooliumisse ja peale puistada sidrunipipart ja soola.  Kõrvale võib veel valmistada kerge kastme lahjast hapukoorest ja sulatatud juustust, mida soovitan maitsestada värske tilli ja sidrunimahlaga.

Grillimiseks sobilikud on ka igasugused köögiviljad. Magusasõbrad võiksid proovida grillida ka banaani ja eriti maitsvad on grillitud konservananassi rõngad, mis sobivad nii kana kui ka kala kõrvale. Kes soovib ka pisut „teravamat elamust," võib ananassile pisut tšillipulbrit raputada. Kergelt valmivad ka seened, mille täidiseks sobivad erinevad sulatatud juustud või miks mitte tükike sinihallitusjuustu.

Soovitan jaaniõhtu menüü eelnevalt hästi läbi mõelda ja olen kindel, et siis jäävad nii mõnedki „viimase minuti harjumusostud„ grillvorsti näol tegemata ja toit saab palju mitmekülgsem, maitsvam ja tervislikum.

2. Kuidas hoiduda ahvatlustest ja kiusatusest proovida kõike, mis lauale pandud on?
Kuna grillimine on aeganõudev, siis soovitan eelnevalt lauale panna vaagnad puu- ja juurviljadega, mille kõrvale võib valmistada erinevaid lahjasid dipikastmeid. Kindlasti ei peaks minema jaanipeole tühja kõhuga ning peaks olema „tagasihoidlik" alkoholi tarvitamisega. Just alkoholi tarbides tõuseb käsi kergemini kõikvõimaliku hea ja parema järele.   

3. Kui tunned, et hoolimata pingutusest oled ikka end liiga täis söönud, kuidas ebameeldivast täiskõhutundest tundest vabaneda?
„Paksust" tundest vabanemiseks sobib kindlasti kõige paremini liikumine. Sellega aga peab olema ettevaatlik, et mitte üle pingutada.  Võta osa erinevatest jaanipäevamängudest ja -tantsudest, nii jääb vähem aega laua taga istumiseks ja ehk õnnestub siis ebameeldivat tunnet sootuks vältida.  

4.Millised toiduained/joogid aitavad ülesöömisest tulenevaid ebameeldivusi leevendada?
Kõhu aitab eelkõige korras hoida tervislik ja tasakaalustatud toitumine. Kui aga on juba liiale mindud, siis sellele järgneval päeval sobivad hästi lahjad jogurtitooted, kerged supid ja ka erinevad ravivmataimedest valmistatud teed ja mõõdukas füüsiline koormus.  

5. Millised toiduained soovitaksid peojärgseks hommikuks kappi valmis varuda, et kehal kiiremini raskest õhtust taastuda aidata?
Lisaks eelpoolnimetatule sobivad järgnevaks päevaks hästi ka arbuus, erinevaid smuutid, kel võimalus, võiks lisada juba ka kodumaiseid maasikaid, salatid.

Kui on mindud liiale „kesvamärjukese" tarbimisega, siis eelkõige soovitan juua palju vett, millele võib lisada mõned kurgiviilud, sidrunit, melissi, piparmünti jne maitse järgi.

Peamine on aga see, et ei tasu minna liiale endale piiride seadmise ja „piitsutamisega." Positiivne ja rõõmus meel ennekõike ja kui patustasidki jaanipäeval liialt, siis see ei tähenda veel seda, et kõik on rikutud ja nüüdsest võib kõigele käega lüüa. Alati on olemas „homme" koos uute võimaluste ja valikutega!