* Enne magama jäämist ära vaata televiisorit, lülita välja arvuti ja videomängud!

Televiisiori vaatamine, internetis surfamine ja videomängude mängimine on levinuimad ajaviitmisvõimalused enne magama jäämist. Uuringud on aga tõestanud, et ereda ekraani vaatamine ei lase kehal füüsiliselt ja vaimselt lõõgastuda. Arstid soovitavad elektroonika välja lülitada tund aega enne magama jäämist.
Hea une nipp: internetis istumise asemel loe raamatut või ajakirja, soovitatavalt maheda valguse saatel!

* Ära mine vannitamisega liiale

See võib tulla üllatusena, sest kuum vann on tuntud kui suurepärane lõõgastumisviis. Muidugi on vannivõtt rahustav, aga see ei pruugi aidata sul ilmtingimata magama jääda. Põhjus, miks tunneme end pärast kümblemist rammestunult on, et meie kehatemperatuur on langenud. Mida rohkem laseme kehatemperatuuril langeda, seda kosutavam uni tuleb. Niisiis katsu käia vannis näiteks kaks tundi enne põhku pugemist, siis on uni kvaliteetsem.

* Väldi vürtsikaid toite

Vürtsikas toit tõstab südame löögisagedust ning kehatemperatuuri. Need võivad kaasa tuua rahutut und ning isegi halbasid unenägusid. Soovituslik on vältida ka tumedat šokolaadi, rasvast liha ja brokolit.

* Ole teadlik, mis ravimeid manustad

Teatud ravimid takistavad sul magama jäämast ning pseudoefedriin on komponent, mis on selle põhjus. Pseudoefedriini leidub ravimites nagu Sudafed ja Theraflu. Väldi seda kurjast komponenti ning katsu leida tervislikum alternatiiv. Uskumatul kombel leidub pseudoefedriini isegi narkootikumis nimega metamfetamiin!

* Enne uinumist väldi liigset vedelikku

Klaas vett ning tass kummeliteed tagavad parema une. Teatud jooke tasub siiski vältida, nendeks on energiajooke ja kohvi. Hea une pant on loomulikult ka alkohoolsete jookide vältimine.
NB! Une-eelse napsi asemel söö parem viinamarjasid. Need annavad kehale vajalikku melatoniini, mis võitleb unepuuduse vastu, pealegi ei tekita marjad pohmelli!

Allikas: Downlinens