1. Esimene suurem lõks - igapäevane stress!

Tänapäeval on stress väga levinud ning suurim terviserisk naiste hulgas. Stressi on kehal raske taluda, kuna käivitab kõik jõud, et sellega hakkama saada ning pikas perspektiivis muutub väga väsitavaks, sest kehal pole võimalust taastuda. Selle kaitseks toodetav hormoon kortisool võib tekitada kroonilisi vigastusi mälukeskuses ning mõjutab rasva ladestumist vöökohal.

Kui soovid sellest oravarattast välja saada, pead õppima ei ütlema ning abi vastu võtma või seda paluma. Lisaks magama rohkem, sest see kaitseb keha stressi eest. Stressi vastu aitab ka regulaarne treening, mis langetab stressihormooni taset.

2. Teine üha suurenev probleem - uinumisraskused

Üha rohkem naisi kannatab uinumisraskuste all. Eriti aktiivses eas naised elavad väga intensiivset elu, mis mõjutab seda probleemi veelgi. Hea une saladuseks on elu rahulikult võtmine. Väldi pidevat mobiiltelefoni ja arvuti kasutamist ning võta vähemalt korra päevas rahulikult, juues näiteks kummeliteed ning mõeldes oma tegemiste üle järele.

Enne magama minemist on oluline muutuda rahulikuks, mitte süüa magusat või juua kohvi. Lisaks on soovitatav vältida televiisorit ja arvutit, selle asemel on parem lugeda voodis raamatut. Kui tunned, et magama minnes on veel energia ülejäägid, võiks suurendada päevase treeningu hulka. Treening rahustab keha ning pärast õhtust jalutuskäiku värskes õhus tuleb kindlasti parem uni.

3. Probleem paljude naiste jaoks - kehakaal

Tänapäeval kaalub iga kolmas naine liiga palju. Ülekaalulistel naistel on oht varem surra või muutuda vähem viljakaks. Lisaks suureneb erinevate haiguste nagu vähk, diabeet, kõrge vererõhk, astma ning südame-veresoonkonna haiguste oht. Naised, kelle ülekaal on kogunenud kõhu ümber, peaksid väga aktiivselt selle probleemiga tegelema, sest eriti neil suureneb oht haigestuda ülalnimetatud haigustesse.

Ülekaalu vähendamiseks peaks pöörama tähelepanu oma toitumisele, toidu kooslusele, söögikordade arvule ja kalorsusele ning treenima regulaarselt.

4. Naise halvim vaenlane - alkohol

Kõikide naiste suurim vaenlane on alkohol, kuid kahjuks suureneb alkoholi tarbimine eriti just noorte naiste hulgas. Alkohol kahjustab maksa ja aju, suurendab vähi riski ning raskendab rasestumist.
Alkoholi tarbimise harjumuste muutmiseks pead esmalt aru saama, palju sa alkoholi tarbid. Kui jood rohkem kui paar klaasi veini nädalas, võid vajada abi, sest sellest võib olla kujunenud välja juba sõltuvus. Kui jood vaid nädalavahetustel ning siis piirdud paari klaasi veiniga, ei ole ohtu. Kuid jälgi, et tarbitava alkoholi kogus pidevalt ei suureneks. Punane vein on tervislikum kui teised alkohoolsed joogid, kui alkoholi üldse tervislikuks saab nimetada. Punane vein sisaldab antioksüdante, mida arstid südame jaoks soovitavad, kuid väikeses koguses.

5. Naiste tundeprobleem - depressioon

Peaaegu iga teine tänapäeva naine kannatab mõnikord elus depressiooni all. Depressioonis olles tundub kogu maailm mustemast mustemates värvides. Sa tunned end halvasti, võtad vastu halbu otsuseid, sööd liiga vähe või liiga palju, magad rohkem kui tavaliselt. See kõik mõjutab nii sinu vaimset kui ka füüsilist tervist ning kõiki sinu ümber.

Enesetunde parandamiseks peaksid lõpetama muretsemise iga asja pärast, magama regulaarselt, olema koos oma lähedastega, kes on sinu jaoks olulised, nende koos sööma ning rääkima. Väldi alkoholi, mis halvendab sinu enesetunnet veelgi. Viibi palju väljas värskes õhus ning tegele asjadega, mis sulle tõesti meeldivad. Kui see ei aita ning olukord ei parane, peaksid otsima professionaalset abi.

Allikas: www.dietguiden.com