1. Sa ei maga piisavalt

Tundub nagu elementaarne, kuid võta siiski natuke aega selle peale mõtlemiseks. Magamine ei ole ainult puhkamiseks — öös on asju. Sel ajal, kui meie magame, sünteesitakse meie kehas kasvuhormooni, mis näiteks õiget kolesteroolitaset hoida aitab. Samuti on see hädavajalik selleks, et aju normaalselt töötada saaks. Kui seda hormooni pole piisavalt, siis tunneme me end pidevalt pahura ja väsinuna. Veendu, et su ööuinak vähemalt 7 tundi pikk oleks.

2. Sa sööd liiga palju rämpstoitu

Liigne suhkur, poolfabrikaadid ja mis kõik veel. Uuringud näitavad, et rämpstoit muudab su kehas toimuvad protsessid palju aeglasemaks, kui need olema peaksid. Eelista seda, mis on värske ja tervislik!

3. Sa ei joo piisavalt vett

Väsimus võib olla tingitud ka sellest, et sul on vedelikupuudus. Teinekord proovi šokolaaditahvli asemel hoopis klaasi veega olukorda lahendada. See võib täitsa uskumatult mõjuda.

4. Sul on B-vitamiini puudus

B-vitamiini on vaja selleks, et su rakkudes elutsevad mitokondrid glükoosi energiaks muuta suudaksid. Kui kardad, et su igapäevane toit sulle piisavalt selle grupi vitamiine ei taga, siis on aeg apteekrilt nõu küsida.

5. Sa oled mõne nakkuse külge saanud

Haigus kurnab organismi. Mida teha? Eks esmalt tuleb haigus läbi põdeda. Järgmiseks aga proovi igapäevaselt selliseid olukordi vältida — pese regulaarselt käsi, hoia oma tööpindu puhtana, söö probiootikuid. Lihtne!

6. Sa pead rohkem liikuma

Antiikne tõde — mida rohkem sa liigud, seda energilisemana sa end tunned. Sport annab sulle positiivse laengu, mis keha täie hooga käima paneb. Isegi hommikune jalutuskäik on abiks. Lühikesi vahemaid läbides eelista kondimootorit ja kontoris tee istumise vahele pause ning kõnni ringi. Kui aega, mine õhtul ka jooksma või jõusaali.

7. Su hormoonid on korrast ära

Kui mitte miski muu ei aita, siis sea sammud arstikabinetti ja palu uurida, kas su hormoonidega ikka kõik korras on. Kui nende tasakaal on paigast ära, siis annab su organism sulle sellest märku. Näiteks sellega, et tunned end kogu aeg nagu trammi alla jäänud õnnetu ja väsinud hing.

8. Su keha tõrjub insuliini

Selle tõttu on ka su organismil toidust raske vajalikke suhkruid kätte saada. Selle asemel, et seda siis energiaks ümber vormistada, hakkab suhkur hoopis rasvakihtidesse ladestuma. Abi saad arstilt!

Allikas: You Beauty