Nuvaring on oma olemuselt sama tõhus kui rasestumivastased tabletid ideaalvariandis - soovimatute raseduste arv alla 1 %. Kuid kuna antibeebipille tuleb võtta iga päev ja paljudel naistel kipub see meelest minema, siis on tegelik rasestumiste arv tabletitarvitajate hulgas ligi 5 %.

Tuppe viidud Nuvaring liibub emakakaela külge ning eritab viljastumise takistamiseks naishormoone östrogeeni ja progestiini. Umbes viiesentimeetrise (2 inch) läbimõõduga rõngas on enne kasutamist kokku volditud. Naine saab selle ise paigaldada ja eemaldada. Rõngas jääb tuppe kolmeks nädalaks ning eemaldatakse üheks nädalaks enne menstruatsiooni.

Testvariandi katsetamisel Hollandis osales 1145 naist. Uuringu tulemused on avaldatud teadusajakirjas Human Reproduction.

"Nuvaring on ise manustatav ja mugav - eriti naiste jaoks, kellele ei meeldi süstlad," arvas California Ülikooli naistehaiguste professor dr. Nelson, viidates praegu saada olevatele rasestumisvastastele süstidele, mida on samuti vaja teha kord kuus. "Rõngast on väga kerge kasutada," ütles ta, "kui menstruatsioon hakkab lõppema, libistate selle sisse ning see väljastab väga väikeses koguses hormoone."

Need hormoonid tagavad samasuguse kaitse mis teised meetodid, kusjuures ilma hormonaalsete kõrvalnähtudeta, mis väljenduvad tujukuses ja/või kehakaalu lisandumises. Ka ei kaasne Nuvaring`ga menstruatsioonihäireid ega vistrikke.

Kuigi uus turule jõudev rasestumisvastane vahend ei ole esimene rasestumise vältimiseks välja töötatud rõngas, väljastavad varasemad vahendid vaid üht naishormooni, mis põhjustab menstruatsioonihäireid.

"Seda rõngast kasutavate naiste tupp on niiskem," ütles Nelson. "Mõned naised võivad arvata, et see on voolus ning karta, et nad on nakatunud, aga see on lihtsalt määrdevedelik, mille pärast ei tasu muretseda."

Nelson ütles, et Nuvaring on mugav ega ärrita tuppe. "Te ei tunne, et see on seal, ning seda ei tunne ka mehed."

Lisaks Nuvaring`le töötab firma Johnson & Johnson parajasti välja nädalase mõjuga plaastrit. Mündisuurust Evra plaastrit võib kanda kõhul, käsivarrel või istmikul, kusjuures esialgsed uuringud näitavad, et see on niisama efektiivne kui beebipillid.

Uutest vahenditest on mõjusaim ka igakuine östrogeeni- ja progestiinisüst Lunelle, mille arst teeb käsivarrele. Edaspidi on võimalik naistel endale ise süsti teha. Lunelle võib põhjustada samu kõrvalmõjusid mis beebipill, sealhulgas rindade valulikkust, vahepealset verejooksu või vistrikke esimete kasutamiskuude ajal.

Uue rõnga negatiivne külg on sama mis beebipillil: ta ei paku kaitset suguhaiguste vastu. Sellel eesmärgil tuleb monogaamset suhet mitteomavatel meestel-naistel oma tervise huvides siiski tarvitada kondoome.