1. Parandab seedimist

Soe sidrunimahl on vast kõige paremini tuntud kui seedimise stimuleerija. Tegelikult stimuleerib soe sidrunimahl seedimist eelkõige läbi selle, et see on soe ja vedelikuvarusid taastav. Ja sama efekti saavutad ka tee, kohvi või tavalise vee joomisega.

Sidrunimahla tegelik mõju “kõhu tervise parandajana” on seotud kahe aspektiga:

– sidrunimahl sisaldab kiudaineid
– sidrunimahl sisaldab d-limoneeni, mis suurendab maksa ensüümide hulka, läbi mille on keha võimeline efektiivsemalt eemaldama jääkprodukte.

2. Suurendab keha võimet rasva põletada

Läbi termogeneesi intensiivistamise aitab sidrunhape suurendada keha võimet põletada rohkem energiat. Efekt on küll väike, ent see on siiski olemas.

3. Parandab immuunsüsteemi

Sidrunites leiduvad viirustevastaste omadustega saponiinid aitavad peletada külmetushaigusi ja grippi. Lisaks sisaldavad sidrunid ohtralt C-vitamiini, mis on samuti hea haigustega võitleja.

4. Vähendab põletikke

Sidrunid on täis antioksüdante (näiteks C-vitamiin, hesperidiin ja quercetiin), mis aitavad võidelda põletikega ning vähendada haigusteriski.

5. Sidrun sisaldab palju kasulikke aineid

Lisaks C-vitamiinile sisaldavad sidrunid ka magneesiumi, kaaliumnitraati, fosfaati, kaltsiumit, seleeni, vaske ja tsinki. Lisaks parandab sidrunimahl raua imendumist.

6. Sidrunimahl niisutab sinu keha

Kui lisad veele sidrunimahla, mis sisaldab elektrolüüte- kaaliumnitraati ja magneesiumi, niisutab see sinu keha paremini, kui tavaline vesi.

7. Parandab vere kolesteroolisisaldust

Sidrunimahlas leiduvad antioksüdandid aitavad vähendada veres leiduva rasva taset. Kõrget rasvasisaldust veres seostatakse suurema südamehaigusteriskiga.

8. Parem insuliinitundlikkus

Kiudainete tarbimise suurendamine on lihtne viis insuliinitundlikkuse parandamiseks. Ühes sidrunitega tehtud uuringus leiti, et sidrunites olevad kiudained aitavad söömise järgselt aeglustada toidu imendumist ja läbi selle ka veresuhkrutaseme kõikumist.

9. Vähendab kurnatust

Sidrunimahlas leiduvad antioksüdandid ja sidrunhape aitavad vähendada oksüdatiivset stressi, mida seostatakse otseselt kurnatusega.