1. Pidev köha või kähedus

Kui aeg-ajalt köhimine on täiesti loomulik nähtus, siis pidev kakofoonia või verd tekitav köha on kindlasti tõsine märguanne, mida ignoreerida ei tohiks! Sellisel juhul tuleb kindlasti oma perearstile murest rääkida ja paluda end igaks juhuks kopsuarstile suunata. Parem karta, kui kahetseda.

2. Püsiv muutus seedimises

Kui su kõht ei käi enam sama korralikult läbi nagu vanasti või sulle tundub, et kõik, mis välja tuleb on hakanud kahtlaseks muutuma, siis võib see olla märguanne seedesüsteemi häirest. Halvimal juhul soolevähist. Ruttu arstile!

3. Püsiv muutus urineerimisel

Kui su uriini hulka on hakanud verd tekkima, siis võib see olla märgiks põie- või neeruvähist. Kui asi kipub korduma, siis peaksid endale kiiremas korras arstiaja broneerima.

4. Pidev ja seletamatu valu

Iga valu ei tähenda vähki. Küll aga võib valu siiski vähist märku anda. Kui sul on pidevad peavalud, siis ei ole ilmtingimata ajuvähiga tegemist. Kuid siiski peaksid sa uuringule minema. Valu ei tähenda kunagi midagi head.

5. Sünnimärgi muutumine

6. Haav, mis ei parane

Kui sul on haav, mis pole juba kolm nädalat mingeid paranemismärke üles näidanud, siis peaksid oma arstiga kiiremas korras rääkima.

7. Ootamatu veritsus

Kui sul ei ole päevad, aga siiski veritsed, siis võib olla tegemist märguandega, mis sind ruttu günekoloogi juurde ajama peaks. Veritsuse taga võib end peita munasarjavähk.

8. Ootamatu kaalukaotus

Täiskasvanud inimesed annavad sageli endast kõik, et natukenegi kaalust alla võtta. Kui aga kaal ise justkui kaduma hakkab ilma, et sa selleks mingit vaeva nägema peaksid, siis võib asi olla kriitiline.

9. Imelik kühm

Allikas: Women’s Health Magazine