Oled suur magusasõber
Suures koguses valge suhkru tarbimine langetab organismi vastupanuvõimet. American Journal of Clinical Nutrinion’is avaldatud uuringu kohaselt mõjutas 100 grammi suhkru tarbimine oluliselt valgevereliblede võimet hävitada baktereid.

Unustad vedeliku tarbimise
Mäletad, kui lapsena haige olles kandis ema sulle aina mahla või teed ette? Vedeliku joomine on oluline, sest vaid nõnda on võimalik väljutada organismist mürkaineid. Siinjuures tuleb kasuks isegi kohvi ja tee tarbimine.

Oled hädas lisakilodega
Peale selle, et ülekaal mõjutab su südametööd ja ajutegevust, paneb see korraliku põntsu ka immuunsüsteemile. Üldiselt kipuvad ülekaalulised kergemini igasugustesse viirustesse haigestuma.

Su nina on kuiv
Kuigi see võib tunduda uskumatuna, on nohu hea märk sellest, et su organism võitleb haigusega. Kui su ninasõõrmed on liiga kuivad, on baketeritel limaskestale kergem kinnituda. Kui ninakuivus on ajutine, pöördu abi saamiseks apteekri poole. Kroonilise puhul võta enda perearstiga ühendust.

Võitled stressiga
Sul tiksub tähtaeg kuklas ja selle asemel, et saaksid kogu tähelepanu ühele asjale suunata, jääd haigeks. Põhjus selleks on lihtne: kui oled olnud pikalt stressis, nõrgestab see immuunsüsteemi, mistõttu haigestud kergemini ka erinevatesse nakkushaigustesse.

Allikas: Prevention