Uurimuse tulemus on mõnevõrra ettearvatav: liiga vähe und ei ole tervisele hea, liiga palju samuti mitte. Uuringus selgus, et inimesed, kes magasid öösel alla nelja tunni, surid 36% tõenäolisemalt südame-veresoonkonna haigusesse kui need, kes magasid öösel 6-8 tundi. Kuid neil, kes magasid regulaarselt öösiti rohkem kui 8 tundi, tõusis südamehaiguste risk taas.

Kõige huvitavam asi, mis sellest uuringust välja tuli, oli see, et need riskid ähvardavad palju suuremal määral naisi kui mehi.

Mis on siis lahendus ehk ideaalne tundide arv, mis sa peaksid öösel magama? Sellest uuringust tuli välja, et ideaalne oleks magada 7 tundi. Kuna inimesed on erinevad, vajavad osad ka 8 tundi, aga rohkem ei tohiks keegi vajada, nii erinevad inimesed ka ei ole.

Nii et kõige targem on hakata pidama unepäevikut. Märgi üles, mitu tundi sa magasid ja kuidas sa pärast seda ennast päeval tundsid. Kui sa magad öösiti 9 tundi ja tunned end päeval ikka väsinuna, siis tuleb pöörduda arsti poole, sest see võib tähendada, et sul on juba südamehaigus või mujal organismis mingi häire.

Allikas: Woman's Day