Kindlustusfirma juhatuse liige Georg Männik ütles pressikonverentsil, et nende variant on noortele inimestele kindlasti odavam ja, mis veel olulisem, läbipaistvam. Osapooled panevad lepingusse täpselt kirja, millised teenused kindlustus kindlasti kinni maksab. Võib osta endale ette ainult perearstiabi või lisada ka ambulatoorne eriarstiabi ja võtta või jätta haiglaravi. Võib hambaravi sinna sisse arvata või mingi erivaliku teha.

Mida rohkem variante, seda suurem kuumaks

Mida rohkem variante, seda suurem kuumaks. Kindlustatu peab olema vähemalt kolm aastat vana. Kindlustusleping sõlmitakse üheks aastaks.

ERGO tuli tervishoiuturule sellepärast, et oktoobrist jõustuv Ravikindlustuse seadus jätab osa tervest töövõimelisest rahvast kindlustamata. Need on näiteks ülalpeetavad, kes ei kasvata kuni 7aastast last ega ole pensionieelikud. Neid on kuni 13 000, pea samapalju on üliõpilasi, kes ei ole läbinud stuudiumi etteantud aastate jooksul.

Raviasutustega sõlmitakse lepingud

ERGO sõlmib lepingud ka raviasutustega, tagades näiteks pääsu eriarsti juurde ilma perearsti saatekirjata ja haiglakoha hiljemalt viiendal päeval. Mida kindlustaja oma kliendi eest ei maksa, on haigekassa soodusravimid. Veel ei saa nad haigushüvitist, seda nn sinist lehte. Raha liigub kindlustajalt ravijale, mitte patsiendile. Kui viimane peaks surema, saavad lähedased 20 000 krooni.

Solidaarsuskindlustus säilib igal juhul

Tervishoid hõlmab meil 5,2% SKP-st, peaks Männiku arvates hõlmama 7%. Nii on ilmselge, et raha peab kuskilt juurde tulema. Kohustuslikust ravikindlustusest vabatahtlik kindlustamine raha ära ei võta, sest kui vabatahtliku kindlustuse ostab oma töötajatele näiteks mõni tööandja, siis sotsiaalmaksu (täpsemalt selle ravikindlustuse osa) maksmisest ta lahti ei saa. Solidaarsuskindlustus säilib igal juhul. Ja omamoodi solidaarsuskindlustus on ka ERGO kindlustus, sest kindlasti satub sealgi kindlustatute hulka rohkesti neid, kes haiged ei ole ja arsti praktiliselt üldse ei vaja. Päris põduratega kindlustuslepingut ei sõlmitagi, perearsti käest peab enne oma tervise kohta tõendi võtma.

ERGO peakontor asub Düsseldorfis

ERGO, mille peakontor on Düsseldorfis ja 135 kindlustusseltsi 35 Euroopa riigis, aitab Eestil ajaga sammu astuda. Euroopas on vähemalt kaks kindlustusviisi juba ammu käibel. Eestis on patsiendi omaosalus tervishoiuteenuste eest tasumisel nüüd ka seadustatud. Kui perearst tuleb koju, peab maksma, kui ise lähed eriarsti juurde, pead maksma. Kohe on tulekul haiglapäevade tasu ja kui kiiresti tahad abi, tuleb end teistest hädalistest mööda osta. Ja täiskasvanute hambaravi on meil varsti ainult tasuline. Nii ei maksa haigekassa meie eest kinni kas mitte kõiki teenuseid või kogu teenust või iga arsti juures, sest mitte kõikide arstidega pole haigekassal lepinguid. ERGO kindlustus on juba sõlminud lepingud 25 perearsti ja Tallinna kõikide suurte haiglatega, ka Tartu Ülikooli Kliinikum on sihikul. Kel raha on, saab otsustada, kas mitte maksta ette kinni oma tulevased tervisehädad.