Märgade juustega välja minnes jääd haigeks

Märjad juuksed ei põhjusta haigusi. Selleks, et haigeks jääda, on vaja pisikuid, mida märgadest juustest üsna kindlasti ei saa. Jah, märgade juustega õues ringi joostes on muidugi jahe ja üsna ebamugav olla, aga veelkord: selleks, et haigestuda köhasse ja nohusse, on vaja pisikutega kokku puutuda.

Külm õhk teeb haigeks

Kuigi külmetushaiguste hooaeg käib kokku külma ilmaga õues, ei tähenda see, et need kaks oleks suurel määral omavahel seotud. Haigestumine on tõenäolisem hoopis seetõttu, et külma ilma eest põgenevad inimesed tuppa peitu ja toas saavad pisikud palju kiiremini ja efektiivsemalt levida — me ju aevastame ja köhime väikeses kinnises ruumis üksteisele peale.

Multivitamiinide tarbimine aitab külmetust ära hoida

Terved ja tublid lapsed ei vaja lisaks vitamiine ja toidulisandeid. Nendest ei ole haiguste ennetamisel või ravimisel mitte mingisugust kasu, nii et hoia parem raha kokku ja osta järjekordse vitamiinipurgi asemel köögivilju ja kvaliteetset liha. Kuigi vanaemad mäletavad kindlasti neid kordi, kui sulle vitamiine sisse söötsid ja su haigusest päästsid, on nad ilmselgelt ära unustanud need korrad, mil nad sulle vitamiine andsid, aga need ei töötanud ja sa ikka haigeks jäid.

Parimad vahendid viiruste ennetamiseks on korralik kätepesu, hea uni, tervislik ja tasakaalustatud toitumine ja treening.