Kuur takjajuureõliga

Juuksejuuri ja juukseotsi tuleb nädalas kolm-neli korda õlitada, hoida õli juustel umbes üks tund ja seejärel välja loputada — parim vahend on juuksekasvu ergutav takjajuureõli koos punase pipraga.

Taimeleotis, mis teeb imet

Esmalt tuleb valmistada kaselehe-nõgeseleotis: selleks on vaja võtta noori kaselehti ja korjata värskeid nõgeseid, asetada need liitrisesse nõusse, valada peale keedetud vesi ja lasta 30 minutit seista — kasuta viimase loputusveena juustepesu järel, ära üle loputa.

Mee ja muna tõhus toime

Tarvis läheb üks supilusikatäis oliiviõli, üks supilusikatäis mett ja üks muna: sega kõik omavahel kokku ja hõõru peanahale. Hoia peas vannimütsi all umbes 30 minutit, seejärel pese juuksed, kuid palsamit ära kasuta — esialgu võiks maski teha kaks korda nädalas, hiljem kord nädalas.

Leivaravi

Pese juukseid vees leotatud tumeda hapuma leivaga. Selleks tuleb pesukausi kohal hõõruda segu juustesse ja veidi masseerida; hoia mõni minut juustes ja seejärel pese juuksed tavalise šampooniga.

Kookosrasv

Kookosrasva põletikuvastane toime paneb juuksed taas kasvama: lase kookosrasval soojas sulada, lisa mõni tilk rosmariiniõli ja sega sisse värske ingveripasta või õli ning jäta segu ööseks pähe, hommikul pese segu šampooniga välja. Mask stimuleerib peanaha verevarustust, tugevdab karvanääpse, mõjub põletikuvastaselt ning toidab ja silub juukseid, samuti võib see anda elujõudu täiesti uutele juustele juuksepiiril, kus need muidu pikad ja tugevad ei ole.

Loe refereeritud artikli täisteksti ajakirja Naised värskest numbrist!