Võimalik, et neelasid selle veega koos alla või sul lihtsalt ei olnud kohta, kuhu seda sülitada. Tõenäoliselt oled aga kuulnud, et allaneelatud näts jääb organismi kuni seitsmeks kuuks või seitsmeks aastaks või veel absurdsemaks ajaks?

Nätsu neelamise müüdid olid veelgi populaarsemad siis, kui sa olid veel laps ja on täiesti võimalik, et usud mõnda neist tänase päevani. Aga mis juhtub tegelikult, kui nätsu alla neelad? BuzzFeed Health uuris gastroenteroloog dr Lisa Ganjhult järele.

Selgus, et näts liigub su kehast läbi täpselt samamoodi nagu iga teine toit, aga su keha ei suuda seda täielikult ära seedida. “Kui sa selle juba alla neelasid, siis tõenäoliselt väljub see samamoodi nagu kõik muu,” selgitab ta. “Pole kindlat aega, sest iga inimese seedimine on pisut erinev."

Seega, ei, see ei jää su sooltesse kinni ja su kõhtu ei kogune tohutusuur kummipall või midagi sarnast. Kuigi see ei lahustu täielikult, tuleb see siiski väljaheitena välja. Eksperdid soovitavad aga siiski nätsu neelamist vältida. “Nätsul pole mingit toiteväärtust, mistõttu paljud tervise eksperdid soovitavad sul seda mitte alla neelata,” kinnitab ka Ganjhu. Kogu nätsu point on ikka seda närida, kuni maitse kaob ja siis välja sülitada.