Oxfordi Ülikooli professor Peter Sleight rääkis just toimunud Inglismaa südame-veresoonkonna haiguste konverentsil, et Beethoveni ja veel mõnede teiste tema kaasaegsete geniaalsete heliloojate teosed on üles ehitatud nii, et need jäljendavad inimese vererõhu loomulikke tõuse ja langusi.

Aga mida see meie südame jaoks täpselt tähendab? Oxfordi Ülikooli uurimisgrupp on kindlaks teinud, et kui kuulad Beethoveni 9. sümfoonia III osa täielikult süvenenuna, siis see reaalselt alandab su vererõhku ja pikas perspektiivis järelikult vähendab südame-veresoonkonna haiguste riski.

Muidugi vajavad sellised avastused ja väited veel palju uurimist ja tõestamist, aga kindel on see, et halba klassikaline muusika su südamele igal juhul teha ei saa.

Sama uurimisgrupiga uuriti veel teistegi muusikapalade mõju inimesele: üks huvitav avastus oli veel see, et Red Hot Chili Peppersit kuulates kiirenes pea kõikide katsealuste südamerütm.

Nii et ära pelga klassikalist muusikat, vaid võta diivanil mõnus poos sisse, pane silmad kinni ja Beethoven mängima — su süda armastab sind selle eest.

Allikas: Upworthy