1. Päikesekaitsekreemi mittekasutamine

On palju põhjusi, miks sa peaksid päikesekaitsekreemi igapäevaselt kasutama. Üks suuri põhjusi on nahavähki haigestujate pidevalt kasvav arv — ja me ju teame, kui suur riskifaktor on siin päike.  Teine põhjus kasutada päikesekreemi on kortsude ennetamine. Nagu dermatoloogid alati ütlevad — pidev päikesekaitsekreemi kasutamine ennetab kortsude teket ja pinguldab nahka. Kui miski, mida on nii lihtne teha, hoiab sind kauem noorena, siis miks mitte seda teha?

2. Vistrikute nokkimine ja pigistamine

Nii sa teed oma akne ainult hullemaks. Jah, vistrikud ahvatlevad ennast pigistama, aga seisa sellele ahvatlusele vastu! Sest kui sa vistrikut pigistad, siis sa surud bakterid veel sügavamale kui need enne olid ning põletik läheb hullemaks. Lisaks — kui sa oma vistrikke pigistad, võid sa tekitada endale näkku eluaegsed armid.

3. Näohooldusega üle pingutamine

See võib kõlada imelikult, aga on täitsa võimalik naha hooldamisega üle pingutada. Näiteks kui sa koorid oma näonahka liiga tihti või liiga tugeva koorijaga, siis võib see ärrituda ja hakata punetama ning muutuda karedaks. Nahk ei suuda enam nii hästi niiskustaset hoida ja on põletikuline.

4. Valede nahahooldustoodete kasutamine

Sa lihtsalt pead teadma, mis tüüpi su nahk on, muidu võivad hooldustooted tekitada pigem kahju kui kasu. Ära kunagi osta mingit toodet lihtsalt sellepärast, et mõni kuulsus või su sõbranna seda kiidab. Ära osta nahahooldustoodet ka ainult sel põhjusel, et see on alla hinnatud. Su nahk on paremat hooldust väärt!

5. Meigi mitte maha võtmine/näo üldse mitte pesemine

Et meik tuleb kindlasti õhtul maha võtta, seda me teame kõik. Aga seda, et nägu ka tavalise kraaniveega pesta võiks, tuleb paljudele ülatusena. Pese nägu igal hommikul ja õhtul — hooldusvahenditega puhastamisest ei piisa!

Allikas: About