Need viis järgnevat nõuannet on McKee sõnul peamised vähki ennetavad elustiilistrateegiad. Ja neid ei tasu niisama lugeda, vaid hakata ka järgima — kui midagi nii olulist on nii lihtne, siis miks ei peakski? Ründa vähki enne, kui ta ründab sind.

1. Väldi stressi

Sa lihtsalt pead leidma tehnika, mille abil stressi endast eemale hoida. Krooniline stress nõrgestab immuunsüsteemi ja hoiab keha pidevas põletikus — see mõjub vähi jaoks nagu kütus. Dwight McKee sõnul võib see tehnika olla jooga, matkamine, mediteerimine või mis iganes inimesele sobib — peamine, et see oleks tema jaoks nauditav. Sest kui inimene seda ei naudi, siis see stressi ära hoida ei suuda.

2. Hoidu hallituse eest

Hallitustes leiduvad mükotoksiinid ja aflatoksiinid on ühed kõige kantserogeensemad ained üldse. Isegi kui hallitust pole silmaga näha, lase oma kodu niiskemaid ruume regulaarselt kontrollida, et sa neid aineid sisse ei hingaks.

3. Tee trenni

Regulaarne trenn tõrjub vähki, sest see tugevdab immuunsüsteemi. Kui inimene trenni ei tee, siis on paljud tema immuunrakud n-ö kulunud ega suuda vähi vastu võidelda. Regulaarne trenn suurendab tugevate ja võitlusvalmite immuunrakkude hulka.

4. Aita inimesi

On tehtud mitmeid kliinilisi uuringuid, mis kõik tõestavad huvitavat fakti: head tegemine parandab inimese immuunsüsteemi seisukorda. Altruistlik eluviis on vähki peletava toimega, nii et aita ligimest — tavaliselt on see kergem, kui arvatagi oskad.

5. Võta D-vitamiini

Sa oled kindlasti juba väsinud sellest D-vitamiini jutust, aga see on tõesti vajalik. Lisaks purgivitamiinidele ära hülga ka päikest. Keegi ei arvagi, et sa pead suvel kaheksa tundi päevas päikese käes lebama, aga kümme minutit päevas võiks suvel vähemalt päikese käes olla — juba see väike aeg annab 10000 IU ühikut D-vitamiini. Ja kui päikest pole, siis tablettide abil peaksid manustama vähemalt 2000 IU ühikut D-vitamiini päevas.

Allikas: Men’s Health