Võta appi soojus.

Paljud naised asetavad päevade ajal alakõhule soojenduspadja, mis aitab krampidest vabaneda. Soe temperatuur avab veresooned ja parandab vereringet, mis leevendab omakorda valu. Mida teha, kui pead kontoris olema ja ei saa padjaga ringi käia? Proovi apteekides leiduvaid spetsiaalseid külma-kuumakotte, mille mõju kestab mitu tundi.

Liiguta end!

Kuigi trenni tegemine on sel hetkel tõenäoliselt viimane asi, mida teha sooviksid, on võimalik enne menstruatsiooni algust trenniga krambid ära hoida. Higistades toodab su keha endorfiine, mis hoiavad ära krampidest tekkiva valutunde ja su keha on võimeline neid pikemaks ajaks varuma. Seega, mine nädal enne mensturatsiooni algust trenni ja oled hiljem endale tänulik.

Lõõgastu Epsomi soola vannis.

Lisa üks kuni kaks topsikutäit Epsomi soola ehk mõrusoola vannivette paar päeva enne menstruaalkrampide teket. Siis ei aitab mitte ainult soe vannivesi krampidest tekkivat valu leevendada, aga ka soolas leiduv magneesium aitab su emakal lõdvestuda. Käi vannis kuni tunned, et sul on parem olla.

Naudi eeterlike õlidega massaaži.

Eeterilikud õlid on suurepäraseks abivahendiks, kui soovid ärevushäiretest vabaneda, aga kas teadsid, et nad aitavad ka erinevate valudega võidelda? Näiteks lavendli, salvei ja majoraani eeterlike õlide segu on suurepärane abiline menstruaalkrampide leevendamiseks. Masseeri õrnalt segu oma alakõhule ja peatselt avastad, et valu polegi enam nii intensiivne. Eeterlikud õlid töötavad sarnaselt valuvaigistitele, aga on palju ohutumad.

Kuula oma keha!

Väga oluline on, et kuulaksid, mida su keha sulle öelda proovib ja eriti tähtis on see siis, kui sa end kehvasti tunned. Austa oma keha limiite ja kui tunned näiteks, et sa ei maga piisavalt, on aeg kehale välja teenitud puhkus anda. Ühtegi kindlat viisi menstruaalkrampidest vabanemiseks ei ole, sest täpselt nagu iga naise mensturatsioon on pisut erinev, on ka leevendusviisid erinevad.

Jaga meiega ka oma nippe, kuidas menstruatsiooni ajal valudest vabaned ja lõõgastud.

Allikas: MyDomaine